«Άγιος» Ίκερ

2015-06-11 23:21

Ίκερ Κασίγιας,  ένα όνομα, μία ιστορία. Ένας παίκτης θρύλος, που θεωρείται ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες της Ευρώπης, λόγω των πολλών βραβείων που έλαβε. Γεννήθηκε στις 20 Μαΐου 1981 στην Μαδρίτη ο Σαν Ίκερ, δηλαδή Άγιος  Ίκερ όπως ονομάστηκε από τους οπαδούς της Ρεάλ, ξεκίνησε από τις ακαδημίες της κορυφαίας τοπικής ομάδας ,της Ρεάλ Μαδρίτης το 1990 και ως τώρα μετρά 759 συμμετοχές με την φανέλα της και κατέληξε να γίνει αρχηγός της.

Το περιβραχιόνιο του αρχηγού φοράει στην Εθνική Ομάδα της Ισπανίας, στην οποία ξεκίνησε να αγωνίζεται το 1996 από την ομάδα κάτω των 15 και πλέον μετρά 161 συμμετοχές με το εθνόσημο. Μάλιστα, οδήγησε  την νεανική ομάδα της Ισπανίας στην κατάκτηση του πρώτου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου της ΟΥΕΦΑ και την ανδρική εθνική ομάδα στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου στη Νότιο Αφρική το 2010. Υπήρξε δις υποψήφιος για τον τίτλο «Ευρωπαίος Ποδοσφαιριστής της Χρονιάς», ενώ ήρθε  4ος το 2008 και έγινε πάλι ο πρώτος τερματοφύλακας το 2009. Στα τέλη του 2009,πήρε μαζί με την ομάδα του ,Ρεάλ Μαδρίτης τον τίτλο «Ομάδα της Χρονιάς της ΟΥΕΦΑ» για τρίτη φορά. Από  τον Ιούλιο του 2010, ο Κασίγιας είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές που κατέκτησε όλους τους μεγάλους ομαδικούς και εθνικούς τίτλους. Το 2010 τιμήθηκε με το βραβείο Πρίγκιπας της Αστούριας . Στις 19 Οκτωβρίου 2010,ο Κασίγιας έγινε ο πιο προσαρμοσμένος τερματοφύλακας στην ιστορία του ΟΥΕΦΑ Τσάμπιονς Λιγκ.

Σήμερα, μετά από  25  συνολικά και 16 επαγγελματικά χρόνια ένδοξης  πορείας στην Ρεάλ Μαδρίτης, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αποχωρήσει και θα αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του έπειτα από συμφωνία που είχε με την διοίκηση της ομάδας λόγω της πτωτικής πορείας της απόδοσης του τον τελευταίο 1,5 χρόνο, κάνοντας πολλές μεγάλες Ευρωπαϊκές ομάδες να «καραδοκούν»  για να εξασφαλίσουν την υπογραφή του πολύπειρου γκολκίπερ. Εντονότερο φαίνεται να είναι το ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που ξεμένει από βασικό τερματοφύλακα λόγω της πολύ πιθανής μετακίνησης του Νταβίντ Ντε Χέα στην νυν ομάδα του Κασίγιας, Ρεάλ Μαδρίτη. Ίδωμεν…

Αλέξανδρος Μιχαλακάκος