«Αιώνιοι» τελικοί

2015-05-24 15:35

Το ζευγάρι των τελικών του πρωταθλήματος Α1 κατηγορίας ανδρών είναι γεγονός. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε πολλαπλούς τελικούς στο χώρο της υδατοσφαίρισης. Συγκεκριμένα, ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στην τελική φάση του πρωταθλήματος, λίγες εβδομάδες μετά την πρώτη του συμμετοχή σε τελικό κυπέλλου. Αυτό αποτελεί άλμα προόδου για την αθηναϊκή ομάδα και περιμένουμε τι θα μπορέσει να κάνει με αντίπαλο την καλύτερη ομάδα της Ελλάδας.

Ο Ολυμπιακός τερμάτισε στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος στην κανονική διάρκεια. Οι «ερυθρόλευκοι», για να φτάσουν στους τελικούς της διοργάνωσης απέκλεισαν εύκολα τον ΝΟ Βουλιαγμένης με 2-0, κερδίζοντας τον πρώτα στο «Πέτρος Καπαγέρωφ» με 10-4 και στη συνέχεια στο Λαιμό με 10-5.

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός τερμάτισε στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος στην κανονική διάρκεια. Οι «πράσινοι», για να φτάσουν στους τελικούς του πρωταθλήματος έπρεπε να περάσουν από πολλά στάδια. Πρώτο στάδιο ο ΠΑΟΚ τον οποίο απέκλεισε με 2-0, κερδίζοντας τον πρώτα στο Ιλίσιο κολυμβητήριο με 10-9 και στη συνέχεια στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο με 11-6. Στην ημιτελική φάση το «τριφύλλι» αντιμετώπισε τον Εθνικό με μειονέκτημα έδρας (ο Εθνικός είχε τερματίσει στη 2η θέση στην κανονική διάρκεια) και όλοι περίμεναν ένα δύσκολο και ανταγωνιστικό ζευγάρι. Ο Παναθηναϊκός πήγε στο «Πέτρος Καπαγέρωφ» επικράτησε με 9-6 και έκανε το μπρέικ. Στη συνέχεια πήγε στο Ιλίσιο, κέρδισε με 9-7, έκανε το 2-0 στις νίκες και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του  στους τελικούς του πρωταθλήματος.

Οι «ερυθρόλευκοι» προς το παρόν είναι πλήρεις και έτοιμοι να πάρουν το πρωτάθλημα και να κάνουν το νταμπλ. Οι «πράσινοι» θα έχουν μία απουσία, τουλάχιστον στον πρώτο τελικό και ακούει στο όνομα Παναγιώτης Παπαδόγκωνας. Ο Έλληνας άσος του Παναθηναϊκού αντίκρισε την κόκκινη κάρτα του διαιτητή Μπιράκη, έπειτα από την ένταση που δημιουργήθηκε μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης. Βέβαια, την κόκκινη κάρτα αντίκρισε και ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Κώστας Λούδης και δεν θα βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας του στον πρώτο τελικό στο «Πέτρος Καπαγέρωφ».

«Ο Παναθηναϊκός είναι μια πολύ καλή ομάδα. Αντιμετωπίσαμε τον Παναθηναϊκό και στον τελικό κυπέλλου. Βέβαια, δεν είναι το ίδιο ένας τελικός κυπέλλου με τους τελικούς του πρωταθλήματος, γιατί οι τελικοί του πρωταθλήματος κρίνονται στις τρεις νίκες σε αντίθεση με τον τελικό κυπέλλου, που κρίνεται στη μία νίκη. Επειδή, ο πρωταθλητής αναδεικνύεται στις τρεις νίκες, θα κερδίσει ο καλύτερος. Είμαι πεπεισμένος, ότι άμα κάνουμε αυτά που μπορούμε, θα είμαστε οι νικητές», δήλωσε αποκλειστικά στο generalmente, ο περιφερειακός του Ολυμπιακού, Αλέξανδρος Γούνας, για τους τελικούς του πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό.

Για το παιχνίδι με τον ΝΟ Βουλιαγμένης, ο άσος των «ερυθρολεύκων», τόνισε: «Η Βουλιαγμένη είναι μια αρκετά καλή ομάδα. Στα παιχνίδια του πρωταθλήματος τα σκορ ήταν πολύ κοντά. Προσπαθήσαμε να μείνουμε συγκεντρωμένοι στον αγώνα και έτσι καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη. Τώρα το σημαντικό είναι ότι προκριθήκαμε στον τελικό και κοιτάζουμε μπροστά, ώστε να πάρουμε το πρωτάθλημα και να κάνουμε το νταμπλ».

«Από την αρχή της χρονιάς είχαμε θέσει ως στόχο την  είσοδο του Παναθηναϊκού σε δύο τελικούς για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου. Γνωρίζαμε πως ήταν πολύ δύσκολο. Η ομάδα έδωσε το 100% των δυνατοτήτων της και πέτυχε μια μεγάλη υπέρβαση, για το τμήμα και την ιστορία της υδατοσφαίρισης του Παναθηναϊκού. Αυτή η υπέρβαση μεταφράζεται με την είσοδο της ομάδας και στους δύο μεγάλους τελικούς. Η είσοδος στους τελικούς του πρωταθλήματος είναι μεγαλύτερης σημασίας από αυτή του κυπέλλου, καθώς το πρωτάθλημα είναι ένας μαραθώνιος. Άλλωστε για να φτάσουμε στους τελικούς, έπρεπε να σπάσουμε την έδρα του Εθνικού, που είναι μια ομάδα που παρουσίασε μεγάλη σταθερότητα σε όλο το διάστημα του πρωταθλήματος και για αυτό κατέκτησε την 2η θέση στην κανονική διάρκεια. Νομίζω, πως δίκαια προκριθήκαμε στον τελικό, η ομάδα και στα δύο παιχνίδια του ημιτελικού ήταν καλύτερη. Στο πρώτο παιχνίδι στον Πειραιά, ήταν εμφανέστατη η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων. Όσο αναφορά το δεύτερο παιχνίδι, μέσα στο Ιλίσιο, περίμενα ότι θα ήταν ένα πιο δύσκολο παιχνίδι, περίμενα τον Εθνικό πιο δυνατό, που ουσιαστικά έπαιζε το τελευταίο του χαρτί, για να μπορέσει να πάει εκείνος στον τελικό. Ήταν σκληρό και δυνατό παιχνίδι και πιστεύω ότι κρίθηκε στο ότι είχαμε τον κόσμο δίπλα μας, που γέμισε το Ιλίσιο και μας στήριξε και στους παίκτες μας που το ήθελαν περισσότερο», δήλωσε αποκλειστικά στο generalmente, ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Κώστας Λούδης, για την πρόκριση της ομάδας του για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελικούς πρωταθλήματος.

Για την απουσία του Παναγιώτη Παπαδόγκωνα, αλλά και την δική του από τον πάγκο της ομάδας, ενόψει του πρώτου τελικού στο «Πέτρος Καπαγέρωφ», ο έλληνας προπονητής των «πρασίνων», τόνισε: «Εκ των πραγμάτων είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Όπως γνωρίζουν όλοι το μεγάλο φαβορί του πρωταθλήματος είναι ο Ολυμπιακός. Ο Ολυμπιακός είναι τουλάχιστον μια κλάση ανώτερος από όλες τις ομάδες του πρωταθλήματος, καθώς έχει ένα πλήρες ρόστερ, που οι περισσότεροι αγωνίζονται και στην εθνική ομάδα, οπότε το έργο μας είναι δύσκολο. Το έργο μας δυσκολεύει περισσότερο, από τη στιγμή που θα λείπει ο Παναγιώτης (Παπαδόγκωνας), ένας πολύ ποιοτικός παίκτης της ομάδας και δεν έχουμε τις λύσεις που έχει ο Ολυμπιακός. Σίγουρα, το ότι δεν θα είμαι στον πάγκο θα παίξει και αυτό το ρόλο του, καθώς τα παιδιά έχουν μάθει ένα τρόπο συνεργασίας μαζί μου. Αυτό που έχουμε να κάνουμε, είναι να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας, να προσπαθήσουμε να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να μην παρατήσουμε το παιχνίδι, γιατί ο Ολυμπιακός εκτός από τις μεγάλες δυνατότητες που έχει, όταν παίζει μαζί μας τα δίνει όλα, ώστε να παίρνει μεγάλες νίκες και να ευχαριστεί τον κόσμο του. Στο δεύτερο παιχνίδι στο Ιλίσιο πιστεύω πως θα είμαστε όλοι εκεί, ώστε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε μέσα στην έδρα μας. Σίγουρα δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε, αλλά δεν είναι λογικό να λέμε πως πάμε σε έναν τελικό για να χάσουμε. Πάμε για το καλύτερο δυνατό!».