"Άλωσε" την Άγκυρα ο Ολυμπιακός και προκρίθηκε

2017-02-23 19:53

Το γκολ του Ολυμπιακού στην Τουρκία σε περιγραφή Γιώργου Νοικοκύρη (audio)

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Καρίμ Ανσαριφάρντ ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-0 της Οσμάνλισπορ μέσα στην Άγκυρα και προκρίθηκε στην φάση των 16 του Europa League.

Στο πρώτο ημίχρονο, η γηπεδούχος ήταν οριακά καλύτερη έχοντας ευκαιρίες, όμως καμία δεν ήταν ικανή να απειλήσει τον Λεάλι. Από την άλλη μεριά, οι ερυθρόλευκοι φόρτσαραν στο τέλος του ημιχρόνου προσπαθόντας να πετύχουν το πολυπόθυτο γκολ κάτι που δεν συνέβει και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδητήρια ισόπαλες χωρίς σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά και στην πρώτη φάση κέρδισε κόρνερ, όπου εκτέλεσε ο Σεμπά και έπειτα από κεφαλιά πάσα του Μποτία ο Ανσαριφάρντ από κοντινή απόσταση έκανε το 0-1. Μετά το γκολ ο αγώνας απέκτησε ρυθμό και οι δύο ομάδες έχασαν ευκαιρίες να σκοράρούν. Στο 70' ο ο νεαρός Ανδρούτσος μπήκε μέσα στην περιοχή των Τούρκων, τράξηξε πάνω του την άμυνα και τον τερματοφύλακα και σέντραρε με τελικό αποδέκτη της μπάλας τον Ελγιουνούσι που σκόραρε με το κεφάλι σε άδεια εστία. Το τελικό 3-0 το έκανε ο Ανσαριφάρντ στο 86' με εκπληκτική κεφαλιά μέσα από την περιοχή, πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ στον αγώνα.

 

ΦΑΝΟΥΡΗΣ ΡΟΔΙΤΗΣ