Ανανέωσε με ειδικό όρο ο Ντοναρούμα

2017-07-11 22:53

Κάτοικος Μιλάνου θα παραμείνει ο Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα, αφού ήρθε σε συμφωνία και υπέγραψε νέο συμβόλαιο συνεργασίας με τους ‘’ροσονέρι’’.

Συγκεκριμένα, ο 18χρονος Ιταλός πορτιέρε, παρότι το θέμα της ανανέωσης του έγινε ολόκληρο ‘’σίριαλ’’ και φάνηκε να χαλάει μάλλον στο οικονομικό και τη ρήτρα που θα έμπαινε στο συμβόλαιο του, εν τέλει η κατάσταση ανετράπη και υπέγραψε συμβόλαιο ως το 2021 με την ομάδα του Μιλάνου.

 Πλέον, στο συμβόλαιο που υπέγραψε, μπήκαν δύο περιπτώσεις οι οποίες θα καθορίσουν το ποια θα είναι η ρήτρα για να μπορεί ο παίκτης αν φέρει αυτά τα χρήματα να υπογράψει όπου θέλει. Η πρώτη περίπτωση είναι να προκριθεί η Μίλαν στο Τσάμπιονς Λιγκ τη σεζόν 2018-2019 και τότε η ρήτρα θα είναι 100 εκατ. ευρώ. Η δεύτερη περίπτωση, είναι να μην προκριθεί στο Τσάμπιονς Λιγκ και τότε η ρήτρα θα είναι η μισή, δηλαδή, 50εκατ. ευρώ.

Ο Ντοναρούμα ήταν εκ των πρωταγωνιστών της χρονιάς που πέρασε στη Μίλαν και συνέβαλε τα μέγιστα για να καταφέρει η ομάδα να μπει στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, αγωνιζόμενος σε 41 παιχνίδια δεχόμενος 49 γκολ, ενώ σε 12 παιχνίδια κατάφερε να κρατήσει το μηδέν.

 

Αλέξανδρος Μιχαλακάκος