Ανατροπή ''έπος'' και πρόκριση για την Μπαρτσελόνα

2017-03-09 00:08

Η Μπαρτσελόνα φιλοξένησε την Παρί Σεν Ζερμέν στη ρεβάνς του 4-0 εις βάρος της του Παρισού, καλούμενη να πράξει ένα ποδοσφαιρικό θαύμα, ανατρέποντας ένα τέτοιο βαρύ σκορ.

Στο πρώτο μέρος, μπήκε δυνατά και άνοιξε το σκορ στο 3’ παίρνοντας την κεφαλιά μετά από ολιγωρία της άμυνας της Παρί. Στο 40’ οι Καταλανοί κατάφεραν αυτό που ήθελαν να πάνε με δύο γκολ στα αποδυτήρια, αφού μετά από προσπάθεια του Ινιέστα και πολλές κόντρες η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα, αφού τελευταίος είχε ακουμπήσει ο Κουρζάβα, στον οποίο χρεώθηκε το αυτογκόλ.

Στο δεύτερο μέρος, συνεχίστηκε το ίδιο τέμπο, η Μπαρτσελόνα κέρδισε πέναλτι στο 50’ με τον Νεϊμάρ και ο Μέσι το μετουσίωσε σε γκολ, κάνοντας το 3-0. Όμως, στο 62’ ο Καβάνι, μείωσε σε 3-1, έπειτα από κεφαλιά πάσα του Κουρζάβα και έκανε το 5-3 συνολικά. Στο 88’ ο Νεϊμάρ έκανε το 4-1 με απευθείας εκτέλεση φάουλ και το 5-4 συνολικά. Στο 90+1’ ο Μέσι κέρδισε το πέναλτι και ο Νεϊμάρ, ήταν αυτός που το εκτέλεσε και ευστοχώντας έκανε το 5-5 συνολικά. Οι ‘’μπλαουγκράνα’’ ήθελαν ένα ακόμα γκολ για να προκριθούν και το πέτυχε στο 90+5’ ο Σέρτζι Ρομπέρτο, με προβολή έπειτα από σέντρα του Νεϊμάρ. Έτσι, η Μπαρτσελόνα πέτυχε μια ανατροπή ‘’έπος’’ κάνοντας το 6-5 συνολικά!

 

Αλέξανδρος Μιχαλακάκος