Αντρές Ινιέστα: 22 χρόνια Καταλανός

2018-04-27 17:30

Όλα τα καλά κάποτε τελειώνουν. Και ο κύκλος του 33χρονου πλέον Αντρές Ινιέστα θα κλείσει το καλοκαίρι. Ο Ισπανός μέσος της Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε πως θα αποχωρήσει από το σύλλογο στο τέλος της σεζόν. 

Εμφανώς φορτισμένος δήλωσε: «Έπειτα από 22 χρόνια εδώ, ξέρω πως είναι να είσαι παίκτης της Μπαρτσελόνα, της καλύτερης ομάδας στον κόσμο. Ξέρω τι σημαίνει η απαίτηση του να παίζεις εδώ, ξέρω τι σημαίνει να είσαι ο αρχηγός. Ειλικρινής προς τον εαυτό μου και προς το σύλλογο, δηλώνω πως θα αποχωρήσω αυτή τη χρονιά». 

Όντας μία εκ των σημαίων του καταλανικού συλλόγου(ξεκίνησε στη Μασία από τα 12 του χρόνια), ο Ινιέστα στην 22χρονη πορεία του με τη Μπαρτσελόνα, έπαιξε σε 16 σεζόν και σε 669 παιχνίδια σημείωσε 57 τέρματα και μοίρασε 141 ασσίστ. 

Όσον αφορά τις κατακτήσεις του με την ομάδα, αυτές είναι: 9 Πρωταθλήματα Ισπανίας(μαζί με το φετινό), 6 Κύπελλα Ισπανίας(μαζί με το φετινό), 7 Σούπερ Κάπ Ισπανίας, 4 Τσάμπιονς Λίγκ, 3 Σούπερ Κάπ Ευρώπης και 3 Παγκόσμια Κύπελλα με την Εθνική Ομάδα της Ισπανίας.