Ας ηρεμήσουμε και ας θυμηθούμε καλύτερα...

2015-12-14 17:44

Η τύχη στο Ολυμπιακό χαμογέλασε για ακόμα μία φορά στο Europa League με την Άντερλεχτ να είναι η αντίπαλος του και συνάμα το εισιτήριο του για να προχωρήσει στους «16» της διοργάνωσης.Σίγουρα είναι η ομάδα που του δίνει τη δυνατότητα να πιστέψει για το κάτι παραπάνω, γιατί όχι μόνο δεν αποτελεί φόβητρο, αλλά η βέλγοι θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι κατώτεροι από τους «ερυθρόλευκους». Με την λογική αυτή ο Ολυμπιακός περνάει! Όμως εάν θυμηθούμε τα προηγούμενα χρόνια θα καταλάβουμε ότι πριν πούμε κάποια πράγματα θα πρέπει να κοιτάξουμε το παρελθόν και μετά να κρίνουμε. 

Αρχής γενομένης από το 2011/12 για την φάση των «16» του Europa League οι «ερυθρόλευκοι» είναι έτοιμοι να γράψουν ιστορία και να πάνε στους «8», καθώς είχαν την ευκαιρία να τύχουν με την Ουκρανική Μέταλιστ και να την νικήσουν εκτός έδρας (0-1) με γκολ του Φουστέρ. Όλα τέλεια μέχρι και τα τα τελευταία 10 λεπτά του επαναληπτικού στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», όπου ενώ ο Ολυμπιακός νικούσε με 1-0 και κρατούσε την τύχη στα χέρια του η Μέταλιστ μεταμορφώθηκε και ταπείνωσε την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε με δύο γκολ των Βιγιάγκρα (81') και Ντέβιτς (87') παίρνοντας απρόσμενα το εισιτήριο για την φάση των «8» της διοργάνωσης. 

Την επόμενη χρονιά για την φάση των «32» ο Ολυμπιακός κληρώνεται με την Λεβάντε  και τα χαμόγελα δίνουν και παίρνουν μέχρι και το πρώτο ματς. Η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ χάνει με 3-0 μέσα στην έδρα της Λεβάντε και το όνειρο για πρόκριση σβήνει νωρίς. Όσοι πίστεψαν για την μεγάλη ανατροπή σταμάτησαν να το πιστεύουν κατά την διάρκεια του αγώνα στον επαναληπτικό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» όπου η Λεβάντε τελειώνει την υπόθεση πρόκριση με γκολ του Μάρτιν και υπογράφοντας και την δεύτερη πανηγυρική νίκη των Ισπανών. 

Τελευταίος και πιο πρόσφατος αποκλεισμός αυτός με την Ντνίπρο για την φάση των «32» πριν από περίπου ένα χρόνο που και πάλι ο Ολυμπιακός είχε την καλύτερη ομάδα, διψούμε για την διάκριση, όμως αυτά δεν φάνηκαν και στα δύο παιχνίδια με τους Ουκρανούς, καθώς εκτός έδρας ηττήθηκε με 2-0 και μέσα στην έδρα του το μόνο που κατάφερε είναι να μην χάσει και να βγει ισόπαλος με 2-2. Για την ιστορία η Ντνίπρο έφτασε μέχρι και τον τελικό της διοργάνωσης, χάνοντας με 3-2 από την Σεβίλλη.

 

 

Γιώργος Βενιέρης