"Χρυσός πολίτης" ο Στέρλινγκ

2015-07-16 16:24


Η πιο δαπανηρή μεταγραφή Άγγλου ποδοσφαιριστή είναι πλέον γεγονός καθώς η Μάντσεστερ Σίτι ολοκλήρωσε την απόκτηση του Ραχίμ Στέρλινγκ από τη Λίβερπουλ για 68εκατ. ευρώ (!). Η ''βόμβα'' της απόκτησης του πυροδοτήθηκε χθες με την ανακοίνωση του 20χρονου διεθνούς Άγγλου (γεννημένου στη Τζαμάικα) μεσοεπιθετικού. Ο νεαρός παίκτης υπέγραψε 5ετές συμβόλαιο με τους ''πολίτες'', θα φορά τη φανέλα με τον αριθμό 7 και σήμερα θα ενσωματωθεί στην αποστολή της νέας του ομάδας ενόψει της προετοιμασίας της αγγλικής ομάδας στο Βιετνάμ. 


Ο Στέρλινγκ αφήνει τους ''Ρεντς'' μετά από μια τριετία έχοντας καταγράψει 129 εμφανίσεις και 23 γκολ όμως δεν αποχωρεί έχοντας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις κυρίως στους οπαδούς, όντας ιδιόρρυθμος χαρακτήρας με όχι και τόσο καλή εξωγηπεδική ζωή. 


Χαρακτηριστικό είναι ότι ένας δάσκαλος του στο σχολείο του είχε πει: ''Εσύ αγόρι μου ή στα γήπεδα θα καταλήξεις ή στη φυλακή'' . Επίσης, παρότι η συμπεριφορά του νεαρού τις τελευταίες μέρες και κυρίως η απουσία του από ορισμένες προπονήσεις  φαινόταν να έχουν δυσαρεστήσει τον τεχνικό των ''Ρεντς'', Μπρένταν Ρότζερς, ο πρώην προπονητής του τον υποστήριξε  σε συνέντευξη τύπου μετά την άφιξη της Λίβερπουλ στη Μπανγκόγκ λέγοντας: ''Τα πράγματα είναι απλά και ξεκάθαρα. Έχουμε αποδεχθεί την πρόταση της Σίτι για τον Ραχίμ. Πρέπει να τονίσω ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα στη σχέση μας, μιλήσαμε αρκετά πριν αναχωρήσουμε από την Αγγλία και είχε αποφασιστεί ότι θα μείνει πίσω έχουμε πολύ καλή σχέση. Δεν έχουμε επηρεαστεί από τίποτα...''


Αλέξανδρος Μιχαλακάκος