D-Light: «Είμαι ευχαριστημένος από το album μου»

2016-06-22 10:45

Ο ανερχόμενος ράπερ D-Light βρίσκεται στην καλύτερη φάση της ζωής του, καθώς κυκλοφόρησε το νέο του άλμπουμ με τίτλο “Μέχρι τ' αστέρια”, αλλά και το πρώτο του videoclip για το τραγούδι “Έτσι το κάνουμε εμείς” μαζί με τον Δημήτρη Μεντζέλο. Στο πλαίσιο αυτών των γεγονότων κάναμε μια ακόμα ενδιαφέρουσα συνέντευξη με τον καλλιτέχνη και ελπίζουμε να την απολαύσετε.

 

1. Το πρώτο σου album με τίτλο "Μέχρι τ' αστέρια" είναι γεγονός. Πες μας δύο λόγια για αυτό το album.

 

Καλησπέρα Φανούρη! Αυτός ο δίσκος ετοιμαζόταν σχεδόν 10 χρόνια κι επιτέλους κυκλοφορεί. Είναι ένα όνειρο που είχα για πολλά χρόνια κι επιτέλους έγινε πραγματικότητα. Είναι αποτέλεσμα πολυετής δουλειάς και έχει αρκετά διαφορετικά styles μέσα.

 

2. Είσαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα;

 

Ναι, πάρα πολύ. Βέβαια, ταλαιπωρούμαι από τον ψυχαναγκασμό -όπως και οι περισσότεροι μουσικοί- που μου ψυθυρίζει πως «θα μπορούσες να το κάνεις ακόμα πιο καλά». Ξες, ένα σημείο εδώ, ένα σημείο εκεί... Αλλά τέλειο δεν υπάρχει. Είμαι πολύ ευχαριστημένος τόσο από τα raps και τους στίχους, όσο κι από τις μουσικές και τις συμμετοχές.

 

 

3. Ποίο τραγούδι ξεχωρίζεις από το νέο σου δίσκο και γιατί;

 

Χμ, θα πω το κλισέ πως όλα τα νιώθω «παιδιά» μου, αλλά αν πρέπει να υπογραμμίσω κάποιο, θα είναι το «Γι’ αυτά που έχω περάσει» και το «Φάρος είναι». Είναι πολύ προσωπικά και τα έχω προσέξει ιδιαίτερα. Αν κάποιος είχε το περιθώριο ν’ ακούσει μόνο δύο τραγούδια για να σχηματίσει γνώμη, θα του έβαζα αυτά.

 

4. Πριν από λίγες μέρες κυκλοφόρησε και το πρώτο σου videoclip για το τραγούδι "Έτσι το κάνουμε εμείς". Πες μας δύο λόγια για αυτό το τραγούδι και για τη συνεργασία σου με τον Δημήτρη Μεντζέλο και τον Dj Space.

 

Ναι! Ήταν τεράστια τιμή για εμένα να συμμετέχει ο Δημήτρης σε αυτόν τον δίσκο. Πόσο μάλλον το να οπτικοποιήσουμε αυτή τη συνεργασία. Το κομμάτι έχει πολύ καλή παραγωγή από τον Dj Space και κάνει ριπρίζ στην περιοχή μας και στις μουσικές που αγαπάμε. Έγινε με σκοπό να φτιάξει την διάθεση του κόσμου και να τον κάνει να χορέψει.

 

5. Ο Δημήτρης Μεντζέλος, ως πιο έμπειρος, σ’ έχει συμβουλέψει;

 

Ο Δέλτα Μι είναι ο χαμένος μου θείος ή κάτι τέτοιο! Χεχε...! Ψυχάρα, συντοπίτης και μεταλλοράπερ σαν κι εμέ. Σοβαρά τώρα, ο Δημήτρης μ’ έχει βοηθήσει πάρα πολύ τόσο με την εμπειρία του όσο και με τη στάση του απέναντι στα πράγματα.

 

6. Γιατί επέλεξες το συγκεκριμένο τραγούδι για να κάνεις videoclip;

 

Ήθελα κάτι ξεσηκωτικό που ο κόσμος θα θυμάται σχετικά εύκολα και θα μπορεί να παίξει σε bars και μαγαζιά. Νομίζω πως είναι το κατάλληλο κομμάτι.

 

7. Έχεις σκεφτεί για ποίο τραγούδι σου θα γυρίσεις το επόμενο videoclip σου;

 

Ναι, το έχω σκεφτεί. Θα είναι το «Γι’ αυτά που έχω περάσει» και θα το αναλάβει πάλι ο φίλος Solmeister και η ομάδα Smoke & Mirrors.

 

 

8. Αν και είσαι νέος, έχεις καταφέρει να κάνεις φοβερές συνεργασίες, όπως με τον Stereo Mike και τον Δημήτρη Μεντζέλο. Πώς νιώθεις για αυτό;

 

Είναι μεγάλη υπόθεση να μ’ εμπιστεύονται αυτοί οι άνθρωποι γιατί σημαίνει πως βλέπουν κάτι καλό στη μουσική που κάνω. Είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτές τις συμμετοχές και είναι πολύ σημαντικό να συνεργάζομαι με mcs και μουσικούς τους οποίους ακούω και θαυμάζω.

 

9. Ετοιμάζεις κάποιο καινούριο τραγούδι με κάποιον καταξιωμένο καλλιτέχνη;

 

Προς το παρόν, ασχολούμαι με την κυκλοφορία και την προώθηση του «Μέχρι τ’ αστέρια». Ωστόσο, έχω γράψει ήδη μουσική για δύο κομμάτια που θα έχω με φυσικά όργανα και μπάντα και παράλληλα ανταλάσσω ιδέες με τον Dj Space για τον επόμενο δίσκο.

 

10. Στο μέλλον με ποίον καλλιτέχνη θα ήθελες να συνεργαστείς;

 

Σέβομαι πολύ συγκεκριμένα άτομα του χώρου και θα ήταν πολύ κολακευτικό για εμένα να έγραφα ένα κομμάτι με τον Phyrosun, την Ju Ju, τον Μικρό Κλέφτη και τον Sifu VERSUS. Εύχομαι έστω ένας από όλους αυτούς να είναι στο επόμενο cd.

 

11. Έχεις στο μυαλό σου να γράψεις κάποιο ξενόγλωσσο τραγούδι;

 

Το «Η νύχτα είναι δικιά μας» που ανοίγει το album είναι μισό ελληνικό, μισό αγγλικό. Αμιγώς αγγλικό, δεν νομίζω να κάνω γιατί δεν είναι απλό πράγμα να ραπάρεις σε άπταιστα αγγλικά με πολύ δυνατό στίχο. Προτιμώ τις γλωσσικές crossover συνεργασίες.

 

12. Εκτός από πολύ καλός ράπερ είσαι και εξαιρετικός dj. Ποίο από τα δύο γουστάρεις περισσότερο;

 

Σ’ ευχαριστώ θερμά για το πρώτο αλλά το δεύτερο δεν ισχύει για ‘μένα. Εξαιρετικός dj -αν όχι ο καλύτερος στη χώρα- είναι ο Dj “S”, όχι εγώ. Ο όρος του dj και πόσο μάλλον του εξαιρετικού, είναι πολύ βαρύτιμος και υπάρχουν παιδιά που είναι 100% επαγγελματίες σε αυτό το πράγμα. Εγώ κάνω απλά κάποιες αξιοπρεπείς μίξεις στα dj sets μας.

 

13. Ποία είναι τα σχέδια σου για το μέλλον;

 

Τα σχέδιά μου είναι η προώθηση του «Μέχρι τ’ αστέρια», αρκετά dj sets και μετά το καλοκαίρι μια καλή παρουσίαση του cd με σκοπό να φτάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερα αυτιά. Ευχαριστώ για μια ακόμα φορά τόσο εσένα όσο και το Generalmente.Gr για την υποστήριξη!

 

 

Το παρθενικό άλμπουμ του D-Light μπορείτε να το αποκτήσετε με τους εξείς τρόπους:

CD Baby: https://www.cdbaby.com/cd/dlight2

iTunes: https://itunes.apple.com/???/al???/mexri-t-asteria/id1099218183???
 
Αυτοί είναι οι τρόποι επικοινωνίας με τον D-Light:
 

Official Facebook Page: https://facebook.com/officialdlight

Official YouTube channel: https://youtube.com/officialdlight

Offical Instagram profile: https://instagram.com/officialdlight

 

 

 

Συνέντευξη: Φανούρης Ροδίτης

Φωτογραφίες: Γιώργος Μπαλής