Δείχνει παραγκωνισμένος ο Λακαζέτ

2018-03-30 17:13

 

Ο Αλεξάντρ Λακαζέτ γίνεται αρκετά συχνά αλλαγή από τον Αρσέν Βενγκέρ, έχοντας παίξει 90 λεπτά μόνο σε επτά παιχνίδια(με τις Λέστερ, Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Γουέστ Μπρόμ, Μπόρνμουθ, Κρίσταλ Πάλας και Σουόνσι), όμως υπάρχει λόγος. 

Ο προπονητής της Άρσεναλ σε συνέντευξη του στο Arsenal Magazine εξήγησε ότι ο παράγοντας κούραση είναι διαφορετικός για τον κάθε παίκτη. Υπάρχουν παίκτες, των οποίων η απόδοση πέφτει αρκετά στο 2ο ημίχρονο, άλλων παραμένει σταθερή και άλλων αυξάνεται. 

Όσον αφορά την περίπτωση του Λακαζέτ, ο «Frenchman» δήλωσε: «Πρέπει να πώ ότι παίζει σε μια θέση, στην οποία κάνεις πιο πολλές αλλαγές από έναν αμυντικό για παράδειγμα. Αυτό γίνεται, διότι οι επιθετικοί θα πρέπει πάντα να προκαλούν, να αμύνονται, να επιτίθενται, πρέπει να δημιουργείς τρύπες στις άμυνες. Οι επιθετικοί γίνονται αλλαγή πιο πολύ από κάθε άλλη θέση».

Ο 26χρονος στράικερ αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από τους «κανονιέρηδες» έναντι 46 εκατομμυρίων ευρώ, όμως τα φετινά του στατιστικά δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που είχε στη Λυών. Συγκεκριμένα, την περσινή σεζόν σκόραρε 27 γκόλ σε 30 συμμετοχές στο γαλλικό πρωτάθλημα, ενώ τη σεζόν που διανύουμε, έχει σκοράρει 9 φορές σε 26 συνολικά συμμετοχές του και μόλις μία φορά στις τελευταίες 13 σε όλες τις διοργανώσεις. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Γάλλος στράικερ είχε μείνει εκτός αγωνιστικών χώρων λόγω ενός τραυματισμού στο γόνατο του, αλλά θα πρέπει να υπολογίζεται ως βασικός για το κυριακάτικο παιχνίδι πρωταθλήματος με τη Στόουκ στο Έμιρεϊτς. 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΝΔΡΕΑΚΟΣ