Έσπασε την κατάρα, με ωραίο μπάσκετ!

2015-12-05 17:52

Ο Παναθηναϊκός νίκησε την Μπαρτσελόνα με 93-86 και δεν της επέτρεψε να στρογγυλοποιήσει τις σερί νίκες της σε 10-0. Αυτό βέβαια ήρθε με μία εμφάνιση που θα μπορούσε να πεις κανείς ότι ήταν η καλύτερη που έχουν κάνει οι «πράσινοι», μέχρι στιγμής, στη φετινή Ευρωλίγκα.
Το να σπάσεις ένα μεγάλο σερί, ακόμα και να έχεις καλύτερη ομάδα, είναι δύσκολο και αυτό γιατί όλο το βάρος πηγαίνει σε εσένα, διότι εσύ είσαι αυτός που έχεις την πίεση. Κάτι τέτοιο συνέβαινε και στο «τριφύλλι» μέχρι και πριν την αρχή του χθεσινού παιχνιδιού.
Αυτοί που πήραν το βάρος της σπουδαίας νίκης; Διαμαντίδης, Καλάθης, Φελντέιν, Γκιστ και Ραντούλιτσα. Αυτή η πεντάδα ήταν ουσιαστικά ήταν τα κλειδιά της νίκης και ήταν αυτοί που από την αρχή μέχρι το τέλος φάνηκαν να παίζουν με μοναδικό σκοπό να πάρουν αυτό το παιχνίδι. Όχι πως οι άλλοι παίκτες δεν βοήθησαν, αλλά οι συγκεκριμένοι έδωσαν το κάτι παραπάνω. Αυτό που σου δίνει μία σιγουριά με το που έπιαναν την μπάλα στα χέρια τους, αλλά και με τον τρόπο που αμύνονταν.
Οι «πράσινοι» βρίσκουν σιγά σιγά τον δρόμο τους, δένει η ομάδα, επικοινωνούν πιο εύκολα οι παίκτες με τον προπονητή και είναι σίγουρο, με αυτό το ρόστερ και με τη νοοτροπία του Σάσα Τζόρτζεβιτς, ότι στο μέλλον οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού θα ζήσουν στιγμές που έχουν να ζήσουν από τότε που προπονητής ήταν ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς!
 
 
 
Γιώργος Βενιέρης