Φτάνει στο τέλος ο Πίστσεκ

2018-03-26 18:15

Αποτέλεσμα εικόνας για lukasz piszczek 2018

Το τελευταίο επαγγλεματικό του συμβόλαιο φαίνεται πως είναι αυτό που υπέγραψε, προ ημερών, ο Λούκαζ Πίστσεκ.

Ο 32χρονος Πολωνός δεξιός μπακ της Μπορούσια Ντόρτμουντ, αποκάλυψε τα σχέδια του και ενώ πριν λίγες μέρες είχε υπογράψει νέο συμβόλαιο για ένα χρόνο, ανέφερε ότι στην εκπνοή του συμβολαίου αυτού, τον Ιούνιο του 2020, θα αποσυρθεί απ’ το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Αφού το κάνει αυτό, ανέφερε ότι επιθυμεί να επιστρέψει στην ομάδα των παιδικών του χρόνων, απ’ όπου ξεκίνησε, την ΛΚ Σ Γκοτσαλκοβίτσε, που αγωνίζεται στην 4η τη τάξει κατηγορία της Πολωνίας.

Ο Πίστσεκ πήγε στην Ντόρτμουντ, το 2010 ως ελεύθερος από την Χέρτα και έκτοτε έχει κάνει την δεξιά πλευρά ‘’ιδιοκτησία’’ του και ακόμα και τώρα που δεν είχε το… μονοπώλιο ήταν στις πρώτες επιλογές της ομάδας.

Στο Γκενζελκίρχερν, έχει κερδίσει 2 πρωταθλήματα Γερμανίας και ισάρριθμα κύπελλα. Σε 8 χρόνια στους Βεστφαλούς, έχει 265 εμφανίσεις, μετρώντας 17 γκολ και 41 ασίστ, ενώ φέτος έχει αγωνιστεί 24 φορές και έχει δώσει 4 ασίστ, σε όλες τις διοργανώσεις. Σε εθνικό επίπεδο, έχει 60 συμμετοχές με το εθνόσημο και 3 τέρματα. Μάλιστα, οι συμμετοχές του με την εθνική Πολωνίας, αναμένεται να αυξηθούν, καθώς το καλοκαίρι θα παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, όπου θα αντιμετωπίσει τις Κολομβία, Ιαπωνία και Σενεγάλη.

 

Αλέξανδρος Μιχαλακάκος