Για 11η φορά πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ρεάλ!

2016-05-29 00:40

Η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε το 11ο Champions League της, επικρατώντας με 5-3 στα πέναλτι (1-1 το σκορ στην κανονική διάρκεια) της Ατλέτικο Μαδρίτης σε έναν συγκλονιστικό τελικό.

Στο πρώτο ημίχρονο η Ρεάλ Μαδρίτης μπήκε πιο δυνατά, δημιούργησε φάσεις και κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 15' χάρις το γκολ του Σέρχιο Ράμος. Μέτα το γκολ, η "βασίλισσα" χαμήλωσε την πίεση της και η Ατλέτικο βρήκε χώρους για να δημιουργήσει ευκαιρίες με τον "πανούργο" Γκριεζμάν, όμως καμία δεν μετουσιωθηκε σε γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ατλέτικο Μαδρίτης μπήκε πιο ψυχωμένα, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες και κέρδισε πέναλτι στο 47', το οποίο, όμως έχασε ο Γκριεζμάν. Μέτα το χαμένο πέναλτι η Ρεάλ ισορροπησε το παιχνίδι και δημιούργησε ευκαιρίες στην εστία του Όμπλακ. Οι "ροχιμπλάνκος" τελικώς βρήκαν το ψυχικό σθένος και με το γκολ του Καράσκο στο 79'(έπειτα από σέντρα του Χουάνφραν), ισοφάρισαν το παιχνίδι και το έστειλαν στην παράταση.

Στην παράταση οι δύο ομάδες είχαν αρκετές ευκαιρίες να πάρουν το παιχνίδι, όμως η μπάλα δεν κατέληξε στα δίχτυα και ο αγώνας οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι. 

Στη διαδικασία των πέναλτι οι "Μερένχες" ηταν πιο ευστοχοι και με συνολικό σκορ 5-3, κατέκτησαν το 11ο Champions League. Αρνητικός πρωταγωνιστής για την Ατλέτικο ήταν ο Χουάνφραν που έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

 

ΦΑΝΟΥΡΗΣ ΡΟΔΙΤΗΣ