Καλύτερος ανερχόμενος παίκτης ο Τζάστιν Κλάιφερτ

2018-03-28 18:17

Αποτέλεσμα εικόνας για justin kluivert nxgn award

Στα χνάρια του πατέρα του φαίνεται πως βαδίζει ο Τζάστιν Κλάιφερτ, καθώς βραβεύτηκε κερδίζοντας το ‘’NXGN’’  (next generation) βραβείο.

O 18χρονος Ολλανδός  (με καταγωγή απ’ το Σουρινάμ), αριστερός εξτρέμ του Άγιαξ και γιος του ‘’θρύλου’’ Πάτρικ Κλάιφερτ, αναδείχθηκε λοιπόν, ο καλύτερος ανερχόμενος παίκτης στην ετήσια ψηφοφορία που κάνει το ‘’Goal’’ και περιλαμβάνει παίκτες που έχουν γεννηθεί από την πρώτη Γενάρη του 1999 και έπειτα, προσπερνώντας τον Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα της Μίλαν και αφήνοντας τρίτο τον Βινίσιους Τζούνιορ που ανήκει στην Ρεάλ Μαδρίτης και αγωνίζεται δανεικός στη Φλαμένγκο.

Πιο κάτω, στην τέταρτη θέση έμεινε ο αμυντικός επίσης του Άγιαξ, Ματίς Ντε Λιχτ και την πεντάδα έκλεισε ο μέσος της Μάντσεστερ Σίτι, Φιλ Φοντέν. Μέσα στους 50 ήταν ο δανεικός στην Ελλάς Βερόνα, από την Γιουβέντους, επιθετικός, Μόιζε Κίαν, ο αριστερός μπακ της Φούλαμ, Ράιαν Σεσενιόν και ο επιθετικός που πρόσφατα απέκτησε η Μονακό, Πιέτρο Πελέγκρι.

Ο φέρελπις παίκτης, μετρά φέτος 30 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με 8 γκολ και 4 ασίστ και είχε ανέβει στην πρώτη ομάδα από τον πρώην προπονητή του Άγιαξ, Πέτερ Μποζ και απ’ όταν έφυγε, ο νυν προπονητής του ‘’Αίαντα’’, Έρικ τεν Χαγκ του έδωσε θέση βασικού και ο ίδιος τον βγάζει ασπροπρόσωπο με εξαιρετικές εμφανίσεις. Μάλιστα, πριν δυο μέρες, στις 26/3/2018, έκανε ντεμπούτο στην εθνική ανδρών της Ολλανδίας, στο επίσημο φιλικό απέναντι στην Πορτογαλία, στο οποίο οι ‘’Οράνιε’’ επικράτησαν των πρωταθλητών Ευρώπης με 3-0.

 

Αλέξανδρος Μιχαλακάκος