Κι όμως έκανε μεταγραφές ο Ολυμπιακός

2016-02-05 13:16

Η μεταγραφική περίοδος τελέιωσε και στον Ολυμπιακό, πολλοί είναι οι παίκτες που αποχώρησαν, όπως ο Φινμπόγκασον, ο Μανιάτης, ο Αυλωνίτης, ο Γούτας, ο Γιαννιώτας, ο Μπεν και ο Τζανδάρης. Αντιθέτως, δεν ήρθε κάποιος καινούριος παίκτης στην ομάδα του Πειραιά, έπειτα από εισήγηση του προπονητή του, Μάρκο Σίλβα, ο οποίος είχε ζητήσει ένα ρόστερ με 24+4 το πολύ παίκτες. Αυτό βέβαια δεν άρεσε σε αρκετούς φίλους του Ολυμπιακού, που περίμεναν καινούριους παίκτες.

 Ωστόσο, μπορεί να μην έχει γίνει αντιληπτό, αλλά έγιναν προσθήκες στο ρόστερ των ‘’ερυθρολεύκων’’. Όχι δεν εννοώ μεταγραφές με την κυριολεκτική έννοια, αλλά εσωτερικές μεταγραφές. Για παράδειγμα, δεν είναι προσθήκη η επιστροφή του Μπουχαλάκη; Ένας παίκτης που ξεκίνησε τη σεζόν βασικός και κάνοντας καλά παιχνίδια, τραυματίστηκε και επέστρεψε τώρα στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, δείχνοντας και πάλι τα στοιχέια που έκαναν το Σίλβα να τον εμπιστευθεί στην αρχή της σεζόν. Γιατί μετά να θέλει ο Σίλβα χαφ, παρά την αποχώρηση του Μανιάτη; Έφυγε ο Μανιάτης, ήρθε ο Μπουχαλάκης. Μάλιστα, δεν ήρθε μόνον ο Κρητικός μέσος, αλλά και ο Ζντίελαρ που αρχικά αγωνιζόταν ελάχιστα και άρπαξε τις ευκαιρίες που του δόθηκαν στο ματς με τα Χανιά, στο πρώτο παιχνίδι με τον Αστέρα,στη συνέχεια στο πρωτάθλημα με την Ξάνθη και πλέον λογίζεται ως βασικός, όπως είδαμε χθες στο δεύτερο ματς στην Τρίπολη. Επιπλέον, όπως είδαμε σε αρκετά Ευρωπαϊκά ματς, εκεί μπορεί να παίξει και ο Λεάντρο Σαλίνο. Έτσι, λοιπόν στα αμυντικά χαφ του ο Ολυμπιακός πλέον έχει Καμπιάσο, Κασάμι, Μιλιβόγεβιτς, Ζντίελαρ και Μπουχαλάκη+ Σαλίνο για 2-3 θέσεις.

Στο  κέντρο της άμυνας ο Μάρκο Σίλβα είναι αποφασισμένος, ότι τώρα που το πρωτάθλημα έχει ουσιαστικά κριθεί, αξίζει να δώσει περισσότερες  ευκαιρίες και στον νεαρό Βούρο που εν τέλει έμεινε και δεν δόθηκε δανεικός. Επίσης, για αυτή τη θέση υπολογίζει και τον Λούκα Μιλιβόγεβιτς ή τον Σάσα Ζντίελαρ που επίσης μπορούν να αγωνιστούν σε αυτή τη θέση. Άρα, διαθέτει Σιόβα, Μποτία, Ντα Κόστα, Βούρο+ Μιλιβόγεβιτς, Ζντίελαρ για 2 θέσεις. Και για τα αριστερά έχει δείξει το πόσο εμπιστεύεται τον νεαρό Τσιμίκα, καθώς και τον Σαλίνο που έχει αποδείξει ότι τα καταφέρνει και από αυτή την πλευρά.

Στη μεσοεπιθετική και  γραμμή του, ο Σίλβα θα χρησιμοποιήσει λογικά περισσότερο τον Ερνάνι και τον Κολοβό, τώρα που έχει τη δυνατότητα ειδικά στο πρωτάθλημα. Για τον πρώτο, το απέδειξε προτιμώντας τον για την ευρωπαϊκή λίστα του Γιουρόπα Λιγκ. Για τον Κολοβό, δείχνει να του έχει εμπιστοσύνη, όπως φαίνεται ήδη από τη συχνότερη χρησιμοποίηση του, η οποία με τον καιρό θα αυξηθεί κι άλλο. Πλέον λοιπόν, υπάρχουν οι Σεμπά, Φουστέρ, Πάρντο, Κολοβός, Φορτούνης, Ντομίνγκες, Ντουρμάζ και Ερνάνι για 3 θέσεις.

Για την κορυφή της επίθεσης, μπορεί να έφυγε ο Φινμπόγκασον αλλά ο Πουλίδο κέρδισε τον Σίλβα, και ήδη έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται και να αποδίδει, ενώ γι’ αυτή τη θέση ως τρίτο κατά σειρά ο Πορτογάλος τεχνικός υπολογίζει και τον Σεμπά που αγωνίζεται και σε αυτή τη θέση, όπως έκανε συχνά στην Εστορίλ. Οπότε, Ιντέγε, Πουλίδο και Σεμπά για 1 μόνο θέση.

Βλέπετε, ότι ουσιαστικά γίνανε προσθήκες, έστω κι αν είναι εσωτερικές. Το πόσο αξιόπιστες και το πόσο αποδοτικές θα είναι θα το δούμε στο χορτάρι με τον καιρό, και αναλόγως θα κρίνουμε.

 

Αλέξανδρος Μιχαλακάκος