Μάρκος Μανταλούφας: "Καλή φουρνιά κολυμβητών"

2016-03-03 12:25

Η Άννα Ντουντουνάκη έγινε η 9η αθλήτρια η οποία έπιασε όριο για το Ρίο και το καλοκαίρι θα βρίσκεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας. Το Generalmente.grμίλησε με τον προπονητή της Άννας, Μάρκο Μανταλούφα, για την αθλητρία του, αλλά και για τις ελπίδες κατάκτησης ενός Ολυμπιακού μεταλλίου από κάποιο Έλληνα αθλητή.

 

Η αθλήτρια σας Άννα Ντουντουνάκη, θα βρίσκεται στο Ρίο, καθώς έπιασε το όριο συμμετοχής της στου Ολυμπιακούς Αγώνες. Πως προετοιμάστηκε για αυτή την επίδοση και πως ένιωσε όταν τα κατάφερε;

Η Άννα είναι μια κολυμβήτρια με σωματικά και ψυχικά προσόντα. Φέτος, ξεκίνησε πολύ σοβαρά, κάνοντας δύο προετοιμασίες. Έχει πάρει πάρει μέρος σε άλλα δύο μίτινγκ, χωρίς προετοιμασία, και είχε πλησιάσει το όριο. Οπότε, ήταν φυσιολογική εξέλιξη. Η Άννα είναι μια αθλήτρια, που ξεκίνησε σχετικά αργά το κολύμπι, το Σεπτέμβριο του 2010, καθώς πριν έκανε συγχρονισμένη κολύμβηση. Επομένως, είναι φρέσκια, έχει όρεξη. Πιστεύω, ότι θα πάει ακόμη καλύτερα.

 

Θα διαφοροποιηθεί η προετοιμασία της Άννας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων;

Όχι. Εξ αρχής είχαμε κάνει έναν προγραμματισμό με τέσσερις κύκλους. Ένας τελείωσε στα “Αλεξάνδρεια” και στο Άμστρενταμ. Ο δεύτερος τελειώνει αυτή την εβδομάδα, μετά την ολοκλήρωση του ΟΠΕΝ. Ο τρίτος θα ολοκληρωθεί στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που πιστεύω πως θα έχει κάποια διάκριση και ο τελευταίος θα τελειώσει στην Ολυμπιάδα.

 

Η Άννα είναι η 9η αθλήτρια που θα πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες και με δεδομένο ότι η κολύμβηση έχει ανέβει επίπεδο, μπορούμε να ελπίζουμε σε κάποιο Ολυμπιακό μετάλλιο;

Ας είμαστε ρεαλιστές, δεν είναι εύκολο να πάρει κάποιος Ολυμπιακό μετάλλιο, αν σκεφτούμε τις συνθήκες προετοιμασίας των δικών μας αθλητών. Θεωρώ βέβαιο ότι κάποιοι κολυμβητές θα προκριθούν στον τελικό, αλλά το πόσο ψηλά θα φτάσουμε δε μπορώ να το υπολογίσω. Οι δυσκολίες μας δίνουν δύναμη, μας κάνουν πιο σκληρούς και εύχομαι να έχουμε ένα μετάλλιο. Υπάρχουν αθλητές, που μπορούν να το κυνηγήσουν. Δεν ξέρω, αν θα είναι η Άννα, που το θεωρώ δύσκολο για πρώτη φορά, μπορεί να είναι η Δράκου, ο Γκολομέεφ, ο Δημητριάδης, θα το δούμε. Πάντως, είναι μια καλή φουρνιά, μου θυμίζει τη φουρνιά του 2004, που είχαμε πολλούς τελικούς και ήταν η καλύτερη εμφάνιση που είχαμε κάνει σε Ολυμπιάδα.

 

 

ΦΑΝΟΥΡΗΣ ΡΟΔΙΤΗΣ