"Μιλανέζος" ο Τζάκσον

2015-06-13 00:53


Ο Τζάκσον Μαρτίνεζ ή Τζάκσον Μαρτίνεζ Άρλεϊ Βαλένθια όπως είναι το πλήρες όνομα του, έχει γεννηθεί στο Κιμπντό  της Κολομβίας στις 3 Οκτωβρίου 1986 και είναι 29 ετών. Ξεκίνησε την επαγγελματική καριέρα του  απ' την Ιντεπεντιέντε Μεντεγίν  ως κεντρικός  επιθετικός  και στην οποία σε 136 συμμετοχές  από το 2004 ως το 2009 σημείωσε 55 τέρματα. Μάλιστα το 2009 πέτυχε 18 γκολ στο πρωτάθλημα και αναδείχτηκε  πρώτος σκόρερ της χρονιάς ενώ ταυτόχρονα συνέβαλε στο να στεφθεί η  Ιντεπεντιέντε Μεντεγίν πρωταθλήτρια.Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την κλήση του στην Εθνική Κολομβίας. Απο το 2009 έως και σήμερα έχει 36 συμμετοχές με το εθνόσημο, ενώ έχει πετύχει και 10 γκολ.Μετά την κλήση του στην Εθνική , κέντρισε το ενδιαφέρον ομάδων από την Αργεντινή και το Μεξικό  καταλήγοντας  εντέλει στην Τσιάπας του Μεξικό, όπου έκανε μια καλή πρώτη σεζόν με 4 γκολ τερματίζοντας στην τέταρτη θέση του πίνακα των σκόρερ. Το 2011 έφτασε με την Τσιάπας  στα προημητελικά του Κόπα Λιμπερταδόρες. Αυτό, είχε ως αποτέλεσμα  να γίνει αρχηγός της ομάδας στις αρχές  της σεζόν 2012-2013. Συνολικά, στην Μεξικάνικη ομάδα σε πάνω από 58 συμμετοχές βρήκε πάνω από 28 φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα..


Όλα αυτά σε συνδυασμό με τις πολύ καλές εμφανίσεις στην Εθνική Ομάδα της χώρας του έγιναν αφορμή για να..."γυαλίσει" ο Κολομβιανός  φορ στην Πορτογαλική Πόρτο. Τελικά ο  "Τσα τσα τσα", (όπως τον αποκαλούν συχνά ,λόγω του ότι οι κινήσεις του στο γήπεδο μοιάζουν με χορευτικά βήματα) υπέγραψε τον Ιούλιο του 2012 στους "Δράκους" της Πόρτο για 11 εκ. δολάρια και πέταξε την πρώτη του "φωτιά" σκοράροντας  το πρώτο του  γκολ  σε επίσημο ματς με τη φανέλα της στις 11 Αυγούστου απέναντι στην Ακαδέμικα στο 90ο λεπτό χαρίζοντας έτσι στην Πόρτο την 19η  νίκη της στο πρωτάθλημα. Χάρη στο γκολ αυτό αναδείχτηκε και πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα. Όταν πέτυχε  11 γκολ σε 12 παιχνίδια έσπασε το ρεκόρ άλλων σπουδαίων επιθετικών  της Πόρτο όπως ο Ραδαμέλ Φαλκάο, ο Λισάντρο Λόπεζ και ο Χούλκ. Μάλιστα ένας Πορτογάλος δημοσιογράφος του έδωσε το παρατσούκλι "Τζάκ-σοου Μαρτίνεζ" όντας εντυπωσιασμένος απ' τις εκτελεστικές του ικανότητες. Συνολικά, ως "Δράκος" μετρά πάνω από 90 συμμετοχές και πάνω από 67 γκολ.


Από χθες και παρά το ενδιαφέρον των Μάντσεστερ Σίτι, Άρσεναλ και Βαλένθια, ο Κολομβιανός αρχισκόρερ  είναι και επίσημα κάτοικος Μιλάνου καθώς υπέγραψε στην Μίλαν για 35 εκατομμύρια ευρώ που ήταν και η ρήτρα που του είχε βάλει η Πόρτο. Η μεταγραφή αυτή έγινε στα πλαίσια της οικονομικής ενίσχυσης της  ιταλικής ομάδας που αναζητά μεταγραφικές "βόμβες" προκειμένου να αφήσει πίσω της, τις δυο τελευταίες καταστροφικές χρονιές και να κάνει την αντεπίθεση της. Να περιμένουμε κι άλλες "εκρήξεις" στο Μιλάνο; Ίσως. Ο χρόνος θα δείξει...

Αλέξανδρος Μιχαλακάκος