''Μπετό'' η Γιουνάιτεντ, σήκωσε το τρόπαιο

2017-05-24 23:54

Η μεγάλη στιγμή του τελικού του Γιουρόπα Λιγκ έφτασε και ο Άγιαξ βρέθηκε αντιμέτωπος με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στο ‘’Φρέντς Στάντιουμ’’ της Στοκχόλμης.

Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο μπήκε στο γήπεδο, αφήνοντας την κατοχή στον Άγιαξ και κλείνοντας τους χώρους, να προσπαθήσει να κλέψει τη μπάλα και να βγει γρήγορα στην αντεπίθεση εκμεταλλευόμενη τους χώρους που θα βρει. Αυτό πέτυχε, καθώς στο 18’ σε μια τέτοια περίπτωση, ο Φελαϊνί έδωσε στον Πογκμπά, ο οποίος έχοντας χώρο που του άφησαν οι παίκτες του Πέτερ Μπος, σούταρε, η μπάλα βρήκε στον Σάντσεζ, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Ονανά. Με το 0-1 οι ομάδες κατευθύνθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, το τέμπο ήταν ανάλογο και η Γιουνάιτεντ κέρδισε ένα κόρνερ στο 48’ ο Σμόλινγκ πήρε την δεύτερη κεφαλιά, η μπάλα στρώθηκε στον Μιχιταριάν, ο οποίος με μία ανάποδη προβολή έστειλε την μπάλα στο πλεχτό για το 2-0. Ο Άγιαξ δεν είχε τρόπο αντίδρασης και έτσι η Γιουνάιτεντ σήκωσε το τρόπαιο του Γιουρόπα Λιγκ και πήρε το εισιτήριο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ για την επόμενη σεζόν.

 

Αλέξανδρος Μιχαλακάκος