Μπλεξίματα για Παρί Σεν Ζερμέν και Μάντσεστερ Σίτυ

2018-11-19 19:54

Σε σοβαρούς μπελάδες φαίνεται να μπαίνουν η Παρί Σεν Ζερμέν και η Μάντσεστερ Σίτυ, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες έχουν παραβιάσει πολλούς κανονισμούς του Financial Fair Play, γνωστό κυρίως με το ακρωνύμιο FFP(οικονομικό fair play). 

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Ισπανικής Λίγκας, Χαβιέ Τεμπάς, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της Ουέφα, καταγγέλοντας ότι οι 2 σύλλογοι εξαιρέθηκαν από τον σχετικό έλεγχο της επιτροπής του οικονομικού Fair Play. 

Εκτός από τον πρόεδρο της La Liga, ενδιαφέρον για το θέμα επέδειξε και ο τύπος. Εφημερίδες όπως η γερμανική «Der Spiegel» και η γαλλική «Media Part», σε συνεργασία με τον ιστότοπο «Football Leaks» φιλοξένησαν άρθρα για το θέμα, στα πλαίσια του δικτύου των Ευρωπαϊκών Ερευνητικών Συνεργασιών.

Αναλυτικότερα, σε αυτά τα άρθρα υποστηρίζεται ότι οι 2 ομάδες έβαλαν στα ταμεία τους χρήματα από μεταγραφές παικτών, τα οποία ξεπερνούσαν κατά πολύ το προβλεπόμενο όριο της Ουέφα. Μάλιστα τονίζουν ότι η Φίφα βοήθησε με τον τρόπο της, έτσι ώστε τα 2 κλάμπ να αποφύγουν τα βαριά πρόστιμα που συνεπάγονται οι πράξεις τους.

Οι διοικήσεις των 2 ομάδων από την πλευρά τους αρνήθηκαν τις συγκεκριμένες κατηγορίες σε σχετικά δελτία τύπου. «Η προσπάθεια να αμαυρωθεί η φήμη του κλάμπ είναι οργανωμένη και ξεκάθαρη αναφέρει η ανακοίνωση του αγγλικού συλλόγου. «Ήμασταν πάντα αυστηρά συμμορφωμένοι ως προς τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς και αρνούμαστε κατηγορηματικά τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Παρί Σεν Ζερμέν. 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΝΔΡΕΑΚΟΣ