Ο νέος είναι ωραίος, όμως ο παλιός είναι αλλιώς!

2015-11-22 20:27

Η χθεσινή ημέρα ήταν γεμάτη ποδοσφαιρικά, καθώς είχε τρία μεγάλα ντέρμπι! Δυστυχώς το ελληνικό ντέρμπι δεν ξεκίνησε ποτέ, όμως αυτό είναι άλλη ιστορία. Το ντέρμπι που διεξήχθη στο Τορίνο, μπορεί να μην είχε μεγάλο θέαμα, όμως έχει σημαντικά παρασκήνια. Πρώτον, μετά από χρόνια η Γιουβέντους επικράτησε δύσκολα έναντι της αντιπάλου της. Δεύτερον, η «Βέκια Σινιόρα» μετά το κάκιστο ξεκίνημα, αρχίζει και βρίσκει τα πατήματα της. Τρίτον και σημαντικότερον, ο Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα έκανε ντεμπούτο σε ντέρμπι, έχοντας πολύ καλή παρουσία. Ο Ντοναρόυμα για όσους δεν το γνωρίζουν είναι μόλις 16 ετών και θεωρείται ως ο καταλληλότερος αντικαταστάτης του Τζιανλουίτζι Μπουφόν στην Εθνική Ιταλίας! Δηλαδή, αν το καλοσκεφτούμε, ο «νέος» έπαιξε ενάντια στον «παλιό», με τον δεύτερο να επικρατεί και να μην επιβεβαιώνεται η παροιμία «100 η αλεπού και 101 το αλεπουδάκι». Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι, μετά το τέλος του αγώνα οι δύο Ιταλοί τερματοφύλακες αγκαλιάστηκαν και αντάλλαξαν φανέλες, με τον νεαρό να γράφει στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook: «Το να αγκαλιάσεις τον πιο ισχυρό τερματοφύλακα στον κόσμο, τι συναίσθημα! Ευχαριστώ Τζανλουίτζι Μπουφόν». Αυτό είναι ένα δείγμα (ποδοσφαιρικής) παιδείας!

Ο Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα γεννήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 1999 και προέρχεται από τις ακαδημίες της Μίλαν. Ο νεαρός τερματοφύλακας είναι διεθνής με τις μικρές Εθνικές ομάδες. Το καλοκαίρι υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την Μίλαν, χάρις τον Μιχαίλοβιτς και μέχρι στιγμής έχει πέντε συμμετοχές με τη φανέλα τον Ροσονέρι.

Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν γεννήθηκε στις 28 Ιανουαρίου 1978 και προέρχεται από τις ακαδημίες της Πάρμα. Ο αρχηγός της Εθνικής Ιταλίας αγωνίστηκε για 6 χρόνια στην Πάρμα έχοντας 168 συμμετοχές. Ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του έμελλε να είναι και το τελικός, μιας και από το 2001 αγωνίζεται στην Γιουβέντους έχοντας 435 συμμετοχές. Με την ομάδα του Τορίνο έχει κατακτήσει 8 πρωταθλήματα, 2 κύπελλα, 6 Super Cup και ένα κύπελλο UEFA. Ο Μπουφόν έχει αγωνιστεί σε όλες τις Εθνικές ομάδες της χώρας του. Με την αντρική ομάδα έχει 152 συμμετοχές, έχοντας κατακτήσει και το παγκόσμιο κύπελλο το 2006, ενώ έχασε στο τέλος το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 2012.

Μπουφόν και Ντοναρούμα, έχουν πολλά κοινά, όπως το όνομα, την εθνικότητα, τη θέση, τις ικανότητες, όμως υπάρχουν και διαφορές. Ο Μπουφόν είναι πολύ έμπειρος, έχει κατακτήσει σχεδόν τα πάντα και όλα αυτά με σκληρή δουλειά. Ο «Τζίτζι» όντας 37 ετών βρίσκεται στη δύση της καριέρας του, όμως όπως έδειξε και χθες, βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση (μία φορά χρειάστηκε να επέμβει και η ομάδα του πήρε τη νίκη)! Από την άλλη, ο Ντοναρούμα είναι μικρός σε ηλικία και έχει ελάχιστες εμπειρίες. Στο χθεσινό πρώτο του ντέρμπι, έδειξε να μη φοβάται, πραγματοποιώντας μεγάλη εμφάνιση! Μάλιστα, ο νεαρός έκανε δεύτερη συνεχόμενη καλή εμφάνιση και δείχνει πως το μέλλον του ανήκει!

 

ΦΑΝΟΥΡΗΣ ΡΟΔΙΤΗΣ