Οι πέντε παίκτες που άφησαν την Ιταλία

2016-06-03 14:45

Το ιταλικό πρωτάθλημα έγινε φτωχότερο, καθώς αρκετοί σπουδαίοι ποδοσφαιριστές άφησαν τη Serie A, είτε επειδή σταμάτησαν το ποδόσφαιρο, είτε πηγαίνοντας σε άλλες πολιτείες.

 

Συγκεκριμένα, πέντε παίκτες που ήταν βαρόμετρα για τις (ιταλικές) ομάδες τους... έφυγαν. Μάλιστα, οι τέσσερις από αυτούς αποσύρθηκαν από την ενεργό δράση και δεν θα έχουμε την ευκαιρία να τους δούμε ξανά να αγωνίζονται.

 

Πάμε να δούμε αυτούς τους πέντε ποδοσφαιριστές.

 

Επιθετικός παλιάς κοπής

 

 

Ονοματεπώνυμο: Λούκα Τόνι

Ηλικία: 39

Θέση: Επιθετικός

Προηγούμενη ομάδα: Ελλάς Βερόνα

 

Όλοι τον γνωρίσαμε από το πέρασμα του από την Μπάγερν Μονάχου, που ήταν κυριολεκτικά μαγικό, σκοράροντας 38 γκολ σε 60 εμφανίσεις. Ο Λούκα Τόνι υπήρξε ένας εξαιρετικός σκόρερ (268 τέρματα σε 586 εμφανίσεις) και ένας παίκτης παλιάς κοπής, που δεν πρόκειται να βγει ξανά. Παρότι ψηλός (1.93) και αργός, ήξερε να τοποθετεί σωστά το κορμί του και να βάζει με ευκολία τα γκολ. Ο Τόνι υπήρξε και διεθνής με την Εθνική ομάδα της Ιταλίας, μετρώντας 47 συμμετοχές και 14 γκολ, ενώ στέφθηκε και Παγκόσμιος πρωταθλητής με την χώρα του το 2006. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Ιταλός επιθετικός έχει αγωνιστεί σε 16 διαφορετικές ομάδες μέσα σε 22 χρόνια καριέρας!

 

Ο μεγάλος αρχηγός της Ουντινέζε

 

 

Ονοματεπώνυμο: Αντόνιο Ντι Νατάλε

Ηλικία: 38

Θέση: Επιθετικός

Προηγούμενη ομάδα: Ουντινέζε

 

Αν και είναι προϊόν των ακαδημιών της Έμπολι και ξεκίνησε την καριέρα του από εκεί, εμείς τον θυμόμαστε από αλλού. Ο Αντόνιο Ντι Νατάλε συνέδεσε το όνομα του με την Ουντινέζε στην οποία πέρασε 12 ολόκληρα χρόνια. Ο τέως αρχηγός των “μπιανκονερι” σταμάτησε το ποδόσφαιρο έπειτα από 20 χρόνια καριέρας και πλέον ψάχνει τις επόμενες ασχολίες του. Ο Ναπολιτάνος επιθετικός υπήρξε ένας γρήγορος φορ και αν και δεν ήταν ψηλός είχε εξαιρετικό άλμα. Το γκολ ήταν στο αίμα του, καθώς αναδείχθηκε και δύο χρονιές πρώτος σκόρερ στο Ιταλικό πρωτάθλημα (2009-10, 2010-11). Ο Ντι Νατάλε υπήρξε και διεθνής με την Εθνική ομάδα της Ιταλίας, μετρώντας 11 γκολ σε 42 εμφανίσεις.

 

Ένας τίμιος γκολκίπερ

 

 

Ονοματεπώνυμο: Κριστιάν Αμπιάτι

Ηλικία: 39

Θέση: Τερματοφύλακας

Προηγούμενη ομάδα: Μίλαν

 

Ο Κριστιάν Αμπιάτι ποτέ δεν ήταν ο φαντεζί παίκτης, αλλά κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει για κάτι. Ο Ιταλός γκολκίπερ σε όλη του την καριέρα υπήρξε τίμιος και σίγουρα φεύγει χορτασμένος από το ποδόσφαιρο. Ο Αμπιάτι έχει συνδέσει το όνομα του με την Μίλαν, καθώς συνολικά έχει αγωνιστεί σε 281 αναμετρήσεις στις δύο θυτίες του στους “ροσονέρι”. Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην καριέρα του έχει κατακτήσει όλα τα τρόπαια εντός Ιταλικών συνόρων, ενώ έχει γευτεί και ένα Champions League (2003) και όλα αυτά με την αγαπημένη του Μίλαν.

 

Μια ζωή στην Αταλάντα

 

 

Ονοματεπώνυμο: Τζιανπάολο Μπελίνι

Ηλικία: 36

Θέση: Αριστερός μπακ

Προηγούμενη ομάδα: Αταλάντα

 

Είναι από τους παίκτες που έπαιξαν σε μόνο μία ομάδα στην καριέρα τους και μάλιστα ουδέποτε πήγε δανεικός ακόμα και όταν ήταν νεαρός. Ο λόγος για το Τζιανπάολο Μπελίνι, τον αρχηγό της Αταλάντα που αποσύρθηκε από την ενεργό δράση έπειτα από 18 χρόνια καριέρας! Ο υψηλόσωμος αριστερός μπακ πραγματοποίησε 396 συμμετοχές με την ομάδα από το , πετυχαίνοντας και εννιά τέρματα.

 

Ένας μεγάλος Γερμανός που τίμησε τη Ρώμη

 

 

Ονοματεπώνυμο: Μίροσλαβ Κλόζε

Ηλικία: 37

Θέση: Επιθετικός

Προηγούμενη ομάδα: Λάτσιο

 

Τι να πρωτοπεις για τον Μίροσλαβ Κλόζε. Πρώτος σκόρερ σε τελικές φάσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου, Παγκόσμιος πρωταθλητής με την Γερμανία το 2014, Κάτοχος Champions League το 2010 με την Μπάγερν Μονάχου, Πρωταθλητής και Κυπελλούχος Γερμανίας με τους Βαυαρούς, Κυπελλούχος Ιταλίας με τη Λάτσιο κ.τ.λ. Όλα αυτά μιλούν από μόνα τους. Ο Κλόζε είναι ένας επιθετικός που έχει έφεση στο σκοράρισμα και μπορεί να βάλει την μπάλα στο πλεκτό με όλους τους δυνατούς τρόπους. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο γεννημένος στην Πολωνία φορ δεν αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, αλλά είναι πολύ πιθανό να το κάνει.

 

ΦΑΝΟΥΡΗΣ ΡΟΔΙΤΗΣ