Όταν "ντεμπούταρε" ο ΘΡΥΛΟΣ της Μίλαν

2017-01-20 14:53

Ήταν 20 Ιανουαρίου του 1985, όταν ο 16χρονος, τότε, Πάολο Μαλντίνι έκανε ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα της Μίλαν.

Ο θρύλος της Μίλαν αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε ένα παιχνίδι πρωταθλήματος απέναντι στην Ουντινέζε, όταν αντικατέστηκε τον τραυματία Σέρτζιο Μπατιστίνι. Μπορεί να μην έγινε αμέσως βασικός, όμως την επόμενη χρονιά πήρε "σπίτι" του τη φανέλα βασικού (πάντα με το 3 στην πλάτη), αγωνιζόμενος στο δεξί άκρο της άμυνας.

Ο Ιταλός αμυντικός έκανε σπουδαία καριέρα με τους "ροσονέρι", παίζοντας εκεί για 24 χρόνια και μετρώντας 902 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, αριθμός ασύλληπτος για τα τωρινά δεδομένα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Μαλντίνι κατέχει το ρεκόρ περισσότερων συμμετοχών στο Ιταλικό πρωτάθλημα, καθώς έχει αγωνιστεί σε 647 παιχνίδια!

Η τροπαιοθήκη του εμβληματικού αρχηγού της ομάδας του Μιλάνο είναι γεμάτη, καθώς έχει κατακτήση 26 τρόπαιο στην καριέρα του (7 πρωταθλήματα, 5 super cup Ιταλίας, 5 Champions League, 5 super cup Ευρώπης και 1 παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων)!

Ο Μαλντίνι εκτός από σπουδαίος παίκτης για την Μίλαν, υπήρξε και για την Εθνική ομάδα της Ιταλίας, καθώς με την "Σκουάντρα Ατζούρα", μέτρησε 126 συμμετοχές και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην τριάδα με τους παίκτες που έχουν φορέσει την φανέλα της.

 

ΦΑΝΟΥΡΗΣ ΡΟΔΙΤΗΣ