Παραφυσικά φαινόμενα και Greek Paranormal Society

2016-04-03 16:08
 
Γράφει ο Κωνσταντίνος Τζαδήμας
 
Η G.P.S αποτελείται απο 4 άτομα,ιδρυτής τον Παύλο Καλταβερίδη,τον Διονύση Μωραίτη,τον Θάνο Σμυρναίο και την Φωτεινή Δίγγα. H Greek Paranormal Society (G.P.S) ιδρύθηκε με απώτερο σκοπό την έρευνα και την προσπάθεια εξήγησης φαινομένων γύρω από τον κόσμο του αοράτου, του μεταφυσικού και των πνευμάτων. Πρώτο της όπλο είναι η λογική και με την βοήθεια τεχνολογία προσπαθούνε να δώσουν ορισμένες απαντήσεις σε ζητήματα που κατά καιρούς έχουν προβληματίσει την κοινή γνώμη διάφορων περιοχών της Ελλάδας. Η ομάδα έχει ως κίνητρο την ανάδειξη των τόπων που επισκέπτεται "μιλώντας" με εικόνες και πλάνα για τους μύθους, τους θρύλους, τις αστικές ιστορίες και οτιδήποτε άλλο σχετίζεται με το πανελλήνιο παραφυσικό. Η προσπάθεια μελέτης του παραφυσικού είναι εμπνευσμένη απο το εξωτερικό όμως η κύρια διαφορά είναι όπως ανφερθήκαμε και παραπάνω η προσπάθεια της εξήγησης των φαινομένων που τις περισσότερες φορές είναι λογική καθώς η ομάδα θεωρεί οτι η "υπερβολή"κάθετε στον θρόνο του παραφυσικού.
 
Η ομάδα έχει ξεκινήσει το ταξίδι της σε όλη την Ελλάδα και μέχρι τώρα έχει βρεθεί σε αρκετά μέρη που είναι γνωστά για την παραφυσική τους δραστηριότητα,σε μέρη όπου υπήρξαν και επιβιώνουν ως τις μέρες μας, αναφορές πνευμάτων, φαντασμάτων και παραφυσικών παρατηρήσεων. Το ταξίδι τους συνεχίζεται και η παρουσίαση της έρευνας σε μορφή επεισοδείων και όχι μόνο είναι αρκετά ικανοποιητική.
 
 
Παρακολουθήστε παρακάτω το ολοκαίνουργιο επεισόδειο των G.P.S στο στρατόπεδο του Παύλου Μελά στην Θεσσαλονίκη με Guest Star των Mano γνωστό youtuber: