Πως ο Μπακαμπού έγινε η ακριβότερη μεταγραφή Αφρικανού;

2018-03-17 16:22

Ο Σεντρίκ Μπακαμπού, έγινε πρόσφατα ο πιο ακριβός Αφρικανός παίκτης, πηγαίνοντας στην κινέζικη Μπειτζίνγκ Γκουοάν.

Ο 26χρονος απ’ τη Δημοκρατία του Κονγκό, κεντρικός επιθετικός, πέρασε από Σοσό, Μπούρσασπορ, Βιγιαρεάλ και τώρα πήρε μεταγραφή 91 εκατ. ευρώ (!) στο πρωτάθλημα της Κίνας και την Μπειτζίνγκ Γκουοάν. Έτσι, …. έβαλε από κάτω του στη σχετική λίστα τους Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ που πήγε στην Άρσεναλ για 63,5 εκατ. ,τον Ναμπί Κεϊτά που πήγε στη Λίβερπουλ για 57 εκατ. , τον Μοχάμεντ Σαλάχ στη Λίβερπουλ για 38,5 εκατ. και τον Μανέ επίσης στην ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ για το ίδιο ποσό.

Όλα αυτά, χωρίς να έχει παίξει σε κάποια μεγάλη Ευρωπαϊκή ομάδα, χωρίς να έχει πάρει κάποια διάκριση και χωρίς να έχει παίξει σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Τί είναι όμως αυτό που οδήγησε την Γκουοάν να ξοδέψει τόσα πολλά χρήματα;

Προφανώς, δεν μπορεί να σταθεί αντάξιος των Αμπέντι Πελέ, Τζορτζ Γουέα και Σάμουελ Ετό, ο γεννημένος στη Γαλλία, Κονγκολέζος, έχει κάνει μια πλούσια καριέρα με ποικιλία, που οφείλονται σε έξυπνες και πετυχημένες επιλογές του ίδιου. Μέχρι, πριν φύγει απ’ την Πριμέρα Ντιβιζιόν και την Βιγιαρεάλ, είχε πίσω του στον πίνακα των σκόρερς τον Αντουάν Γκριζμάν, ενώ δεν απείχε πολύ απ’ τον Λίονελ Μέσι. Είχε σκοράρει 9 γκολ σε 15 ματς πρωταθλήματος φέτος, μέχρι να φύγει. Πράγματα δύσκολα που όμως τα πέτυχε. Σε εθνικό επίπεδο, έχει παίξει στις ‘’μικρές’’ εθνικές ομάδες της Γαλλίας, ενώ σε επίπεδο ανρών, έχει 16 συμμετοχές και 7 τέρματα με την εθνική της Δημοκρατίας του Κονγκό.

 

Αλέξανδρος Μιχαλακάκος