Πράξη δεύτερη

2015-05-22 18:51

Αύριο θα πραγματοποιηθούν οι δεύτεροι αγώνες της ημιτελικής φάσης των πλέι οφ του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας Ανδρών. Στον πρώτο χρονικά αγώνα, ο Ολυμπιακός θα φιλοξενηθεί από τον ΝΟ Βουλιαγμένης στο κολυμβητήριο του Λαιμού στις 17:30, ενώ ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί δίπλα στο κοινό του απέναντι στον Εθνικό στο Ιλίσιο κολυμβητήριο στις 19:30. Στους προηγούμενους αγώνες που έγιναν την Τετάρτη στο κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ» του Πειραιά, ο Ολυμπιακός επικράτησε με10-4 του ΝΟ Βουλιαγμένης, ενώ ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη με 9-6 απέναντι στον Εθνικό και απέκτησε ισχυρό πλεονέκτημα ώστε να βρεθεί στον τελικό για πρώτη φορά στη ιστορία του.

«Το παιχνίδι στο Λαιμό θα είναι πιο δύσκολο από αυτό στο Παπαστράτειο. Στόχος του Ολυμπιακού είναι να κερδίζει οποιαδήποτε ομάδα αντιμετωπίζει. Αυτό θα πάμε να κάνουμε και αύριο», δήλωσε αποκλειστικά στο generalmente, ο φουνταριστός του ΟλυμπιακούΚώστας Μουρίκης, για το δεύτερο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Βουλιαγμένη στο Λαιμό.

Για την νίκη στον πρώτο ημιτελικό της σειράς, ο διεθνής άσος του Ολυμπιακού, τόνισε: «Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Πιστεύω, πως η νίκη ήρθε εύκολα, όπως φαίνεται και από το σκορ. Κρατήσαμε τον αντίπαλο μας χαμηλά στο σκορ και αυτό μας έδωσε τη νίκη. Από την αρχή του παιχνιδιού παίξαμε καλά και δεν αφήσαμε τη Βουλιαγμένη σε κανένα σημείο του αγώνα να ελπίζει για κάτι περισσότερο».

«Κάθε παιχνίδι που παίζουμε το κοιτάμε ξεχωριστά. Από την αρχή γνωρίζουμε, ότι το φαβορί της σειράς, αλλά και του πρωταθλήματος είναι ο Ολυμπιακός. Παρόλα αυτά θέλουμε να κάνουμε καλά παιχνίδια, αντάξια της προπόνησης και της αξίας των παικτών που είναι στην ομάδα», δήλωσε αποκλειστικά στο generalmente, ο τερματοφύλακας του ΝΟ ΒουλιαγμένηςΚώστας Τσαλκάνης, για το δεύτερο παιχνίδι της ομάδας του με τον Ολυμπιακό.

Για την ήττα στον πρώτο αγώνα, ο διεθνής τερματοφύλακας, τόνισε: «Θεωρώ πως δεν μπήκαμε ποτέ στο πρώτο παιχνίδι. Δεν βγάλαμε καθόλου ενέργεια στο παιχνίδι μας. Δεν ξέρω που οφείλεται αυτή η κακή εμφάνιση. Θεωρώ πως χάσαμε την συγκέντρωση μας ύστερα από τα πρώτα εύκολα τέρματα που δεχτήκαμε και μετά δεν μπορούσαμε να μπούμε στο παιχνίδι».

«Το επόμενο παιχνίδι δεν πιστεύω πως θα είναι εύκολο, επειδή θα διεξαχθεί στην έδρα μας. Ο στόχος μας είναι να κάνουμε το 2-0 μέσα στην έδρα μας και να τελειώσουμε τη σειρά. Πάμε να δώσουμε και την ψυχή μας στα Ιλίσια και να πάρουμε την νίκη», δήλωσε αποκλειστικά στο generalmente, ο πολίστας τουΠαναθηναϊκούΠαντελής Καλογεράκος, για το δεύτερο παιχνίδι με τον Εθνικό.

Για την μεγάλη νίκη που έκαναν στο «Πέτρος Καπαγέρωφ», ο πρώην πολίστας του Ολυμπιακού, τόνισε: «Μπήκαμε διαβασμένοι και πολύ καλά προετοιμασμένοι στο παιχνίδι. Ξέραμε τι έπρεπε να αντιμετωπίσουμε. Δεν χάσαμε την συγκέντρωση μας σε κανένα μέρος του παιχνιδιού. Έτσι, καταφέραμε να κερδίσουμε τον Εθνικό μέσα στην έδρα του».

«Στο πρώτο παιχνίδι δεν ήμασταν καλοί. Θέλω να πιστεύω πως θα πάμε στην έδρα τους και θα είμαστε περισσότερο ανταγωνιστικοί», δήλωσε αποκλειστικά στο generalmente, ο πολίστας του Εθνικού,Παναγιώτης Τζωρτζάτος, για τον δεύτερο αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

Για την ήττα στον πρώτο αγώνα, ο Παναγιώτης Τζωρτζάτος, τόνισε: «Για να κερδίσεις ένα τέτοιο ντέρμπι πρέπει να παίξεις άμυνα. Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι από την αρχή. Δεχτήκαμε κάποια εύκολα γκολ, δεν είχαμε και αγωνιστικό ρυθμό, γιατί είχαμε να παίξουμε πολύ καιρό σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό. Αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Ουσιαστικά σε κανένα μέρος του αγώνα δεν φτάσαμε στο μέγιστο επίπεδο των δυνατοτήτων μας».

Επιμέλεια κειμένου/Ρεπορτάζ: Φανούρης Ροδίτης