Πρώτο ''σπιρούνι'' ο Γουανιάμα

2016-06-24 17:09

Την πρώτη της καλοκαιρινή μεταγραφή ολοκλήρωσε η Τότεναμ που κατάφερε να κάνει δικό της τον Βίκτορ Γουανιάμα από την Σάουθαμπτον.

Συγκεκριμένα, ο 24χρονος μέσος υπέγραψε χθες συμβόλαιο συνεργασίας με τα ‘’σπιρούνια’’ ωστόσο δεν έχουν διαρρεύσει λεπτομέρειες περί αυτού, όπως διάρκεια ή απολαβές. Ωστόσο, το μόνο σίγουρο είναι πως ο διεθνής Κενυάτης θα έχει σημαντικό ρόλο στην ομάδα του Ποκετίνο, αφού με τους ‘’αγίους’’ πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν,  τερματίζοντας στην 6η θέση της Πρέμιερ Λιγκ. Μπορεί σε 35 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις να είχε μόνο ένα γκολ και μια ασίστ, αλλά η δουλειά του φαίνεται από το γεγονός πως είχε μέσο όρο 3,1 τάκλιν, 2,3 κλεψίματα και πάνω από 82% ευστοχία στις πάσες του, κάτι που καλύπτει την αδυναμία του δημιουργικά.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι από πέρυσι ακουγόταν πολύ για την Άρσεναλ, στην οποία είχε δηλώσει ο ίδιος ότι ήθελε να πάει, ωστόσο οι δυο πλευρές δεν ήρθαν σε συμφωνία, κάτι που τελικά τον βοήθησε να βελτιωθεί και να πάρει τη μεταγραφή στην Τότεναμ.

 

 

Αλέξανδρος Μιχαλακάκος