Στη Μακάμπι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος

2018-11-18 20:22

 

Γεγονός θα πρέπει να θεωρείται η πρόσληψη του Γιάννη Σφαιρόπουλου στον πάγκο της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ο 51χρονος πρώην προπονητής του Ολυμπιακού τα βρήκε σε όλα με τους ιθύνοντες του ισραηλινού συλλόγου και θα αντικαταστήσει τον 55χρονο Κροάτη Νέβεν Σπάχια στην τεχνική ηγεσία. 

Το συμβόλαιο του Έλληνα τεχνικού με την «ομάδα του λαού» θα έχει διάρκεια ενός χρόνου(μέχρι το τέλος της σεζόν 2019-2020) και θα αποφέρει στον λογαριασμό του 200.000 δολλάρια για την τρέχουσα σεζόν και άλλα 450.000 δολλάρια την επόμενη. 

Στόχος του Γιάννη Σφαιρόπουλου είναι να αντιστρέψει την μέχρι πρότινος αρνητική εικόνα της ομάδας του Τελ Αβίβ, η οποία έχει κάνει πολύ κακό ξεκίνημα(6 ήττες στα τελευταία 7 παιχνίδια, με πιο πρόσφατη αυτήν από την Γκράν Κανάρια με σκόρ 84-78 στην Ισπανία). Το ντεμπούτο του Έλληνα τεχνικού στον πάγκο της Μακάμπι πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη στο παιχνίδι με την Αναντολού Εφές στις 19:00 ώρα Ελλάδος.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ιδιοκτήτες και όλους όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτή η συνεργασία. Όσον αφορά τους οπαδούς, θέλω να τονίσω πως θα κάνω ο,τι περνάει από το χέρι μου για να επιτύχουμε. Ήρθε η ώρα να δουλέψουμε σκληρά, όλοι μαζί, για να αλλάξουμε την υπάρχουσα κατάσταση. Πιστεύω και εμπιστεύομαι τους παίκτες και το staff της ομάδας. Θα παλέψουμε όλοι μαζί και θα δώσουμε το 100%. Δεν είναι η ώρα για πολλά λόγια, αλλά για δουλειά».

Να σημειωθεί επίσης ότι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα είναι ο τρίτος έλληνας προπονητής που θα συμμετάσχει στη φετινή Euroleague, μετά τους Δημήτρη Ιτούδη της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τον Γιώργο Μπαρτζώκα της Κίμκι.