Τα δέκα καλύτερα καλοκαιρινά τραγούδια!

2016-06-01 21:40

Επιτέλους μπήκε ο Ιούνιος και φτάσαμε στην πιο αγαπημένη εποχή... το καλοκαίρι και το Generalmente σας παρουσιάζει τα δέκα καλύτερα καλοκαιρινά τραγούδια, κατά την άποψη μας.

Να επισημάνουμε ότι η σειρά των τραγουδιών είναι τυχαία, καθώς τα είδη που έχουμε επιλέξει είναι διαφορετικά και δεν χωράει σύγκριση. 

 

*Για να ακούσετε τα τραγούδια πατήστε πάνω στον τίτλο

 

Διονύσης Σχοινάς - Το καλοκαίρι
 

Είναι ένα αγαπημένο καλοκαιρινό τραγούδι και ας μετράει μόνο ένα χρόνο ύπαρξης. "Το Καλοκαίρι" κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2015 από τη Spicy Music σε μουσική και στίχους του Φοίβου και έχει αγαπηθεί σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. 

 

Demy - Πόσες χιλιάδες καλοκαίρια
 

Αυτό το τραγούδι θα μας μείνει αξέχαστο, γιατι μας μαγεύει το τοπίο και η θάλασσα, αλλά και η φωνή της 20 χρόνης, τότε, Demy. Το "Πόσες χιλιάδες καλοκαίρια" που κυκλοφόρησε το 2012 σε μουσική και στίχους του Δημήτρη Κοντόπουλου και του Νίκου Μωραϊτη και μάλλον θα ακούγεται για πολλά ακόμα καλοκαίρια!

 

Σοφία Αρβανίτη - Μην μου μηλάς για καλοκαίρια
 

Είναι ίσως το διαχρονικό τραγούδι, γιατί το ακούμε έως και σήμερα με την Σοφία Αρβανίτη να μας λέει να μην της μηλάμε για καλοκαίρια που έτσι είναι ο τίτλος του τραγουδιού. Το τραγούδι πρωτοκυκλοφόρησε το 1991, ενώ το 2011 διασκευάστηκε από τον Μιχάλη Ρακιντζή.

 

Μαντώ - Αυτό το καλοκαίρι
 

Είναι το τραγούδι που μας συντροφεύει όλα τα καλοκαίρια μας και το ακούμε έως και σήμερα. Πρωτοβγήκε την δεκαετία του στα τέλη της δεκαετίας του 80, όμως ακόμα το ακούμε σαν να είναι καινούριο. 

 

Θάνος Καλλίρης - Αγάπη Καλοκαιρινή
 

Αυτό το τραγούδι μας λέει πόσο όμορφα είναι τα καλοκαίρια μας, ο ήλιος και η θάλασσα που κυματίζει με την μοναδική φωνή του Θάνου Καλλίρη. Η "Αγάπη καλοκαιρινή" είναι σε μουσική και στίχους του Φοίβου και κυκλοφόρησε αρχές δεκαετίας απο την sony music.

 

Ominus feat. Alkmini - Καφτό καλοκαίρι

 

Ένα άκρως καλοκαίρινο τραγούδι που από το 2012 που πρωτοκυκλοφόρησε ακούγεται συνεχώς στα Beach bar των νησιών και όχι μόνο... Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να κάνουμε στο εξαιρετικό videoclip, που μας "δροσίζει" με τα πλάνα της θάλασσας. Οι στίχοι του κομματιού είναι του rapper Ominus, ενώ η μουσική των Y-Not & DJ Doc.

 

The Rook - Το καλοκαίρι μας αυτό

 

Ο MC The Rook το 2013 κυκλοφόρησε το τραγούδι "Το καλοκαίρι μας αυτό", ένα τραγούδι που αγαπήθηκε πολύ και αυτό το μαρτυρούν οι 2.700.000 προβολές στο YouTube. Το videoclip του κομματιού είναι εξαιρετικό και η παρουσία της παραλίας το ανεβάζει στα ύψη.

 

Nigma - Πάμε Καλοκαίρι

 

Τι να πεις για το συγκεκριμένο τραγούδι; Είναι ένα νεανικό καλοκαιρινό τραγούδι, που κάθε καλοκαίρι μπαίνει απαραιτήτως στα Beach party! Το τραγούδι αγαπήθηκε από την πρώτη στιγμή για αυτό και από το 2012 που κυκλοφόρησε έχει περισσότερα από 3.000.000 views στο YouTube. 

 

Vegas - Πάντα Καλοκαίρι 

 

Άλλο ένα καλοκαίρινο τραγούδι που κυκλοφόρησε το 2012, δείχνοντας ότι ήταν η καλύτερη χρονιά για τα καλοκαίρινα τραγούδια. Το συγκεκριμένο τραγούδι είναι άψογο από τους στίχους και τη μουσική έως και το ευφάνταστο videoclip! Ενδεικτικό της τεράστιας επιτυχίας του κομματιού είναι οι σχεδόν 10.000.000 προβολές στο YouTube!

 

Κώστας Μαρτάκης - Τα καλοκαίρινα τα σ'αγαπώ

 

Ο Κώστας Μαρτάκης το καλοκαίρι του 2013 κυκλοφόρησε το τραγούδι με τίτλο "Τα καλοκαίρινα τα σ'αγαπώ" και πρόσθεσε ακόμη μια επιτυχία στο παλμαρέ του. Και πως να μη γίνει επιτυχία, όταν τη μουσική του τραγουδιού έχει γράψει ο άρχοντας της μπαλάντας Στέλιος Ρόκκος! Το τραγούδι στο YouTube έχει σχεδόν 2.000.000 προβολές και δείχνει, ότι μερικές φορές θέλουμε και μια μπαλάντα το καλοκαίρι. 

 

 

*Για να ακούσετε τα τραγούδια πατήστε πάνω στον τίτλο

 

Επιμέλεια: Σταυρούλα Βεργή - Φανούρης Ροδίτης