Τέλος σε μια παραμυθένια χρονιά

2015-06-01 17:16

Το Σάββατο έκλεισε μια πολύ επιτυχημένη χρονιά για την γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκες» μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκας, για πρώτη φορά στην ιστορία τους κατέκτησαν και τον δεύτερο μεγάλο στόχο της χρονιάς, που δεν ήταν άλλος από το εγχώριο πρωτάθλημα. Το γυναικείο τμήμα υδατοσφαίρισης ιδρύθηκε το 1988 και αυτό είναι το έκτο πρωτάθλημα που κατακτά. Οι «ερυθρόλευκες» έχουν κατακτήσει ένα ΛΕΝ Τροφι το 2014 και φέτος την Ευρωλίγκα. Για την τεράστια επιτυχία μίλησαν οι πρωταγωνίστριες της μεγάλης επιτυχίας.

«Κοιτάμε το μέλλον»

«Μετά και την κατάκτηση του πρωταθλήματος κλείνει μια επιτυχημένη χρονιά για μας. Έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο. Αυτά που έγιναν στο τέλος του αγώνα, αδικούν την Βουλιαγμένη και γενικά τον χώρο της υδατοσφαίρισης, γιατί νομίζω δεν υπήρξαν επεισόδια. Το σημαντικό ήταν ότι δείξαμε χαρακτήρα σαν ομάδα, γνωρίζοντας πως η Βουλιαγμένη θα αντιδρούσε μετά το αρχικό 2-0. Σημασία έχει ότι στον πέμπτο τελικό, που εκεί κρίνονται όλα, δείξαμε χαρακτήρα και τι μπορεί να κάνει η ομάδα μας και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Πλέον κοιτάμε το μέλλον», δήλωσε αποκλειστικά στο Generalmente, η αρχηγός του Ολυμπιακού, Φιλιώ Μανωλιουδάκη, για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Σε ερώτηση για το πόσο δύσκολο ήταν να συγκεντρωθούν στο πρωτάθλημα μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού, η διεθνής πολίστρια του Ολυμπιακού, τόνισε: «Το πρωτάθλημα με το ευρωπαϊκό είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Ξέραμε ότι η Βουλιαγμένη θα αντιδράσει και δώσει το 100% των δυνάμεων της για να πάρει το τρόπαιο. Εμείς χάσαμε κάποιες προπονήσεις, υπήρχε και κόπωση, αλλά εμείς τα δώσαμε όλα και κρατάμε την κατάκτηση του τίτλου. Έχουμε κάνει δύο πολύ ονειρεμένες χρονιές και μακάρι να συνεχιστούν».

«Επιτυχημένη χρονιά»

«Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Είναι μία άκρως επιτυχημένη χρονιά. Όλες είχαμε δουλέψει και παλέψει πάρα πολύ για να κατακτήσουμε αυτούς τους τίτλους. Κουραστήκαμε μέχρι να τα κατακτήσουμε, αλλά τα αξίζαμε 100%. Θέλω να πιστεύω πως θα υπάρχει και συνέχεια», δήλωσε αποκλειστικά στο Generalmente, η τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, Χρυσή Διαμαντοπούλου, για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Σε ερώτηση για το πόσο δύσκολο ήταν να συγκεντρωθούν στο πρωτάθλημα μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού, η διεθνής πολίστρια του Ολυμπιακού, τόνισε: «Σίγουρα είναι δύσκολο να καθαρίσει το μυαλό σου μετά από την κατάκτηση του ευρωπαϊκού, αλλά τα κορίτσια είναι χαμηλών τόνων και δεν υπήρξε πρόβλημα. Ήμασταν όλες πολύ συγκεντρωμένες».

Είδαμε πως όταν η Χρυσή Διαμαντοπούλου έκανε πολλές επεμβάσεις από την αρχή, στη συνέχεια ήταν πολύ σταθερή και δύσκολα δεχόταν γκολ. Την ρωτήσαμε, αν οι επεμβάσεις τις έδιναν αυτοπεποίθηση και η νεαρή τερματοφύλακας μας απάντησε: «Η θέση του τερματοφύλακα είναι καθαρά μια ψυχολογική θέση. Όταν στην αρχή κάνεις κάποιες σημαντικές επεμβάσεις, μετά ανεβαίνεις ψυχολογικά  και δίνεις ώθηση και στην ομάδα».

 

«Διαφορετική κατάκτηση»

«Αυτή η κατάκτηση είναι διαφορετική από αυτή του Ευρωπαϊκού. Είμαι πολύ χαρούμενη για αυτό το τρόπαιο. Στα δύο προηγούμενα παιχνίδια δεν παίζαμε όπως μπορούμε, αλλά στον πέμπτο τελικό παίξαμε πολύ καλά και αποδείξαμε ποιες είμαστε», δήλωσε αποκλειστικά στο Generalmente, η νεαρή πολίστρια του Ολυμπιακού, Μαργαρίτα Πλευρίτου, για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Σε ερώτηση για το πόσο δύσκολο ήταν να συγκεντρωθούν στο πρωτάθλημα μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού, η νεαρή άσος των «ερυθρολεύκων», τόνισε: «Δεν ήταν δύσκολο να συγκεντρωθούμε στο πρωτάθλημα. Από την αρχή της χρονιάς είχαμε βάλει στόχο να πάρουμε το Ευρωπαϊκό, αλλά και το πρωτάθλημα δεν παύει να είναι ένα τρόπαιο που πάντα θέλουμε να το κατακτάμε».

 

«Η αρχή μιας ιστορίας»

«Σίγουρα αυτή η χρονιά είναι πετυχημένη. Καταφέραμε να πετύχουμε όλους τους στόχους μας, που ήταν η κατάκτηση πρώτα του ευρωπαϊκού και έπειτα του πρωταθλήματος. Δεν καθησυχαζόμαστε, θα συνεχίσουμε έτσι και του χρόνου και ελπίζουμε αυτή να είναι η αρχή μιας ιστορίας», δήλωσε αποκλειστικά στο Generalmente, η νεαρή πολίστρια του Ολυμπιακού, Ελευθερία Πλευρίτου, για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Σε ερώτηση για το πόσο δύσκολο ήταν να συγκεντρωθούν στο πρωτάθλημα μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού, η Ελευθερία Πλευρίτου, τόνισε: «Ήταν δύσκολο να συγκεντρωθούμε και αυτό φάνηκε, γιατί στον πρώτο αγώνα παίξαμε όπως ξέρουμε, ενώ στους υπόλοιπους αγωνιστήκαμε χωρίς συγκέντρωση και από το αρχικό 2-0 φτάσαμε στο 2-2. Μετά το 2-2 βάλαμε κάτω τα πράγματα, είπαμε πως πρέπει να συγκεντρωθούμε και ήρθε σήμερα αυτή η νίκη».

 

«Παίξαμε με ψυχή»

«Σαφώς και είμαι πάρα πολύ χαρούμενη. Τα δώσαμε όλα. Παίξαμε με ψυχή και καταφέραμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Όλη η ομάδα είναι πολύ χαρούμενη και ελπίζω και τα επόμενα χρόνια να είμαστε στην κορυφή», δήλωσε αποκλειστικά στο Generalmente, η πολίστρια του Ολυμπιακού, Εύα Τετζαλίδου, για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Σε ερώτηση για το πόσο δύσκολο ήταν να συγκεντρωθούν στο πρωτάθλημα μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού, η αμυντικός του Ολυμπιακού, τόνισε: «Σαφώς και ήταν δύσκολη, αλλά συγκεντρωθήκαμε στη Βουλιαγμένη και τελικώς καταφέραμε να την νικήσουμε και να πάρουμε το πρωτάθλημα».

 

«Το μυαλό μας ήταν αλλού»

«Νομίζω πως πλέον η ομάδα είναι απολύτως επιτυχημένη. Δεν έχουμε κάτι άλλο να κάνουμε. Θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε αυτά που κερδίσαμε φέτος και την επόμενη χρονιά», δήλωσε αποκλειστικά στο Generalmente, η νεαρή πολίστρια του Ολυμπιακού, Μίλβα Καλογεράκου, για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Σε ερώτηση για το πόσο δύσκολο ήταν να συγκεντρωθούν στο πρωτάθλημα μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού, η περιφεριακός του Ολυμπιακού, τόνισε: «Από το 2-0 πήγαμε στο 2-2 και αυτό σίγουρα ήταν λόγω του ευρωπαϊκού. Μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού το μυαλό μας ήταν αλλού και αυτό ήταν λάθος. Θα έπρεπε να συγκεντρωθούμε στο πρωτάθλημα. Τελικά, δείξαμε ποιες ήμασταν και πήραμε τον τίτλο».

 

«Αισθανόμαστε ολοκληρωμένες»

«Μετά τις δύο επιτυχίες αισθανόμαστε ολοκληρωμένες, γιατί η χρονιά τελείωσε με τον καλύτερο τρόπο και άλλος ένας στόχος επιτεύχθηκε. Νιώθουμε χαρά και ικανοποίηση που οι κόποι μας ανταμείφτηκαν», δήλωσε αποκλειστικά στο Generalmente, η νεαρή πολίστρια του Ολυμπιακού, Μαρία Σώρα, για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Για τον κόσμο του Ολυμπιακού, τόνισε: «Ο κόσμος ήταν ο 15ος παίκτης μας. Έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο, μας ανέβασε την ψυχολογία και πιστεύω ότι ένα κομμάτι της επιτυχίας μας οφείλεται στον κόσμο».

 

«Περιμέναμε να νικήσουμε»

«Κάθε φορά που κατακτάμε ένα τρόπαιο η χαρά μας είναι πολύ μεγάλη. Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε γιατί δεν παίξαμε καλά στους δύο προηγούμενους αγώνες. Περιμέναμε να νικήσουμε γιατί είπαμε πως θα συγκεντρωθούμε και θα δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων τους. Έτσι ήρθε το αποτέλεσμα που θέλαμε», δήλωσε αποκλειστικά Generalmente, η νεαρή πολίστρια του Ολυμπιακού, Βίρνα Νιαρχάκου.