Το πρωτάθλημα στον Πειραιά!!!

2015-05-31 15:18

Χθες ήταν μεγάλη μέρα για τον Πειραιά. Η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού μετά τον μεγάλο θρίαμβο της κατάκτησης του Ευρωπαϊκού, κατέκτησε και το εγχώριο πρωτάθλημα επικρατόντας με 10-4 του ΝΟ Βουλιαγμένης, σε έναν τελικό που δεν τελείωσε ποτέ. Συγκεκριμένα 3:01:00 πριν την λήξη του τελικού, ο προπονητής της Βουλιαγμένης είχε έντονη λογομαχία με οπαδό του Ολυμπιακού, με αποτέλεσμα ο τεχνικός της ομάδας του Λαιμού να καλέσει τις παίκτριες του στα αποδυτήρια. Μετά από λίγο η αποστολή της Βουλιαγμένης αποχώρησε από το "Πέτρος Καπαγέρωφ" και ο Ολυμπιακός στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδος για τη σεζόν 2014/15.

 

Ανώτερος ο Ολυμπιακός

 

Στο πρώτο παιχνίδι ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός μέσα στην έδρα του και θα μπορούσε να είχε νικήσει με μεγαλύτερο σκορ την Βουλιαγμένη. Τελικώς, οι "ερυθρόλευκες", έριξαν ταχύτητα και νίκησαν με 9-5 τον ΝΟ Βουλιαγμενής. Κορυφαία για την ομάδα του Λιμανιού, ήταν η αρχηγός Φιλιώ Μανωλιουδάκη, που πέτυχε 3 τέρματα.

Ολυμπιακός-ΝΟΒ 9-5

Οκτάλεπτα: 3-0, 2-1, 2-2, 2-2

Σκόρερ: 

Ολυμπιακός: Μανωλιουδάκη 3, Ελευθερία Πλευρίτου 2, Μπιανκόνι 2, Ασημάκη 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1.

ΝΟ Βουλιαγμένης: Τσουκαλά 2, Ξενάκη 2, Χυδηριώτη 1.

 

"Ερυθρόλευκη" νίκη στη "ρώσικη ρουλέτα"

 
Το δεύτερο παιχνίδι έγινε στο κολυμβητήριο του Λαιμού, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι από την αρχή μέχρι το τέλος. Η αναμέτρηση κρίθηκε στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι, αφού η κανονική διάρκεια έληξε 6-6. Τελικώς, τη νίκη την πήραν οι "ερυρόλευκες" αφού πέτυχαν 4 πέναλτι έναντι 3 της Βουλιαγμένης. MVP του αγώνα αναδείχθηκε η τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, Χρυσή Διαμαντοπούλου, καθώς ήταν εξαιρετική σε όλη την κανονική διάρκεια του αγώνα και κατάφερε να αποκρούσει 2 πέναλτι της Βουλιαγμένης στην διαδικασία των πέναλτι.
 
ΝΟΒ-Ολυμπιακός 10-9 (6-6 στην κανονική διάρκεια)
 
Οκτάλεπτα: 1-1, 2-2, 1-1, 2-2, 3-4 στα πέναλτι
 
Σκόρερ:
 
ΝΟΒ: Τσουκαλά 3, Ρουμπέση 2, Γερόλυμου 1.
 
Ολυμπιακός: Αβραμίδου 3, Μανωλιουδάκη 1, Μπιανκόνι 1, Τετζαλίδου 1.
 

 

To Come back της Βουλιαγμένη

 
Η σειρά συνεχίστηκε στο "Πέτρος Καπαγέρωφ" και με ενδεχόμενη νίκη του Ολυμπιακού, οι "ερυθρόλευκες" θα κατακτούσαν το πρωτάθλημα. Στο πρώτο οκτάλεπτο και με το σκορ στο 4-1 υπέρ των γηπεδούχων, όλη περίμεναν την απονομή του τροπαίου, όμως ο αθλητισμός έδειξε για ακόμη μία φορά την άγρια ομορφιά του. Τα κορίτσια του Κώστα Δήμου τα έδωσαν όλα, κατάφεραν να ανατρέψουν το σκορ και τελικώς να κερδίσουν με 10-9 και να στείλουν τους τελικούς σε τέταρτο παιχνίδι στο Λαιμό. Μετά το παιχνίδι ο Ολυμπιακός υπέβαλε ένσταση για αλλοίωση αποτελέσματος, καθώς το γκολ της Ξενάκη μπήκε στο τέλος της επίθεσης... Τελικώς, η ένσταση δεν έγινε δεκτή και η Βουλιαγμένη έκανε το 2-1.
 
Ολυμπιακός-ΝΟΒ 9-10
 
Οκτάλεπτα: 4-2, 0-1, 2-5, 2-1.
 
Σκόρερ: 
 
Ολυμπιακός: Ασημάκη 3, Αβραμίδου 3, Μανωλιουδάκη 2, Ελευθερία Πλευρίτου 1.
 
ΝΟΒ: Ρουμπέση 2, Ξενάκη 2, Τσουκαλά 2, Γερόλυμου 2, Διαμαντοπούλου 1, Κοντογιάννη 1.
 

 

Η άμυνα κέρδισε!

 
Το τέταρτο παιχνίδι έγινε στο Λαιμό και η Βουλιαγνένη έπρεπε να κερδίσει για να έχει ελπιδες για την κατάκτηση του τροπαίου. Ο ΝΟ Βουλιαγμένης παίζοντας εξαιρετική άμυνα κατάφερε να κερδίσει τον Ολυμπιακό με 8-5 και να στείλει τη σειρά σε πέμπτο και τελευταίο τελικό. Οι "ερυθρόλευκες" φάνηκαν κουρασμένες και χωρίς καθαρό μυαλό και μοραία ήρθε η ήττα.
 
ΝΟΒ-Ολυμπιακός 8-5
 
Οκτάλεπτα: 2-3, 1-0, 2-0, 3-2 
 
Σκόρερ:
 
ΝΟΒ: Τσουκαλά 3, Χυδηριώτη 3, Ρουμπέση 1, Γερόλυμου 1.
 
Ολυμπιακός: Μπιανκόνι 2, Ασημάκη 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Ελευθερία Πλευρίτου 1.
 

 

Δίκαιη νίκη... στα χαρτιά

 
Ο πέμπτος τελικός θα έκρινε τον πρωταθλητή. Το κολυμβητήριο "Πέτρος Καπαγέρωφ" ήταν γεμάτο και περίμενε τον νέο πρωταθλητή Ελλάδος. Ο Ολυμπιακός έδειξε από την αρχή πως θέλει να πάρει τον τίτλο και κατάφερε να κερδίζει με 10-4 3 λεπτά πριν την λήξη της αναμέτρησης. Κάπου εκεί όλα τελείωσαν, αφού ο προπονητής της Βουλιαγμένης, Κώστας Δήμου είχε έντονη λογομαχία με οπαδό του Ολυμπιακού και απέσυρε την ομάδα από τον αγώνα. Το αποτέλεσμα, ήταν  ο Ολυμπιακός να κερδίσει με 10-4 στα χαρτιά (αν και δύσκολα η Βουλιαγμένη θα μπορούσε να ανατρεψει το σκορ σε 3 λεπτά). Κορυφαία της αναμέτρησης ήταν η Αβραμίδου που πέτυχε 4 τέρματα και βοήθησε την ομάδα να φτάσει στην τρίτη νίκη και παράλληλα στον τίτλο.
 
Ολυμπιακός-ΝΟΒ 10-4 (ο αγώνας διακόπηκε οριστικά στο 29ο λεπτό της αναμέτρησης)
 
Οκτάλεπτα: 2-1, 5-2, 2-0, 1-1 (το τέταρτο οκτάλεπτο δεν ολοκληρώθηκε)
 
Ολυμπιακός: Αβραμίδου 4, Μανωλιουδάκη 2, Ασημάκη 1, Ελευθερία Πλευρίτου 1, Μπιανκόνι 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1.
 
ΝΟΒ: Χυδηριώτη 1, Διαμαντοπούλου 1, Γερόλυμου 1, Κοντογιάννη 1.