Βασίλης Καρράς: Ο άρχοντας της καψούρας

2015-11-14 22:03

Ήταν 12 Νοεμβρίου του 1953 όταν ο 62χρονος πλέον Βασίλης Καρράς,γεννήθηκε στο Κοκκινοχώρι της Καβάλας. Το πραγματικό του όνομα είναι Βασίλειος Κεσογλίδης και έχει δύο αδέρφια, τον Δαμιανό και την Αναστασία. Στα 10 του χρόνια ήρθε με την οικογένεια του στη Θεσσαλονίκη. Σε ηλικία 16 χρονών, έκανε την πρώτη του μουσική εμφάνιση στο νυχτερινό κέντρο ΄΄Πρόσφυγας’’ στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης και παράλληλα εργαζόταν ως μηχανικός αυτοκινήτων που το θεωρεί δεύτερη μεγαλύτερη αγάπη του μετά το τραγούδι.

Εργογραφία:

Ο Βασίλης Καρράς διαθέτει πάνω από 40 δίσκους και συγκεκριμένα 41, με τον 42ο να βγαίνει προσεχώς. Μετά το 1980 όλοι οι δίκσκοι του γίνονται χρυσοί και πολυπλατινένιοι. Η μεγαλύτερη δισκογραφική του επιτυχία είναι ο δίσκος ‘’Μ’ έχεις κάνει αλήτη’’ που σημείωσε πάνω από 180.000 αντίτυπα, σε στίχους και μουσική του Μιχάλη Ρακιντζή. Έχει συνεργαστεί με πάρα πολλούς  μεγάλους συνθέτες και στιχουργούς όπως ο Φοίβος, ο Γιώργος Θεοφάνους, ο Χρήστος Δάντης, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο Σπύρος Γιατράς και η Εύη Δρούτσα. Ωστόσο έχει κάνει ντουέτα με πολλούς γνωστούς τραγουδιστές όπως οι ΠΥΞ ΛΑΞ, η Κωνσταντίνα, η Άντζελα Δημητρίου, ο Τόλης Βοσκόπουλος, η Δέσποινα Βανδή, η Έλλη Κοκκίνου, οι Αλχημιστές, η Μαριάνθη Κεφαλά, η Ειρήνη Μερκούρη και ο Παντελής Παντελίδης. Εκτός από τραγουδιστής είναι πολύ καλός συνθέτης και στιχουργός, έχοντας γράψει τραγούδια για πολλούς μεγάλους τραγουδιστές του ελληνικού τραγουδιού βοηθώντας μάλιστα κάποιους  να αναδειχθούν . Έχει διαδόσει το ελληνικό τραγούδι μέσα από συναυλίες του και σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Ασία, και Αυστραλία και διακρίνεται για το φιλανθρωπικό έργο που κάνει πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας.

Ο ‘’άρχοντας της καψούρας’’ όπως είναι το παρατσούκλι του, είναι ένας απ’ τους πιο δημοφιλείς Έλληνες τραγουδιστές και άξιος τραγουδιστής του ελληνικού τραγουδιού.

 

Αλέξανδρος Μιχαλακάκος