''Πολυεθνικό'' ταμείο με άρωμα...ντέρμπι

2016-03-20 12:50

Γεια σας φίλοι μου, ΣτοιχηΜαφιόζος και ΣτοιχηΜατάκιας συνεργαστήκαμε και σας ανλύσαμε επιλεγμένα παιχνίδια από την Ιταλία, την Αγγλία, την Γαλλία και την Τουρκία.

 

(ΣτοιχηΜαφιόζος)Αγγλία:

1246. ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ-ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ  18:00

1:1,70  X:3,30  2:4,15

Mάντσεστερ Σίτι: Από την ισοπαλία 0-0 κόντρα στην Ντιναμό Κιέβου που της έδωσε την πρόκριση για πρώτη φορά στην ιστορία της στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, έρχεται η Σίτι, ενώ στο πρωτάθλημα έφερε επίσης 0-0 στην έδρα της Νόριτς και νίκησε εύκολα 4-0 την Άστον Βίλα. Τραυματίστηκε εκ νέου και θα λήψει 6-8 βδομάδες ο αρχηγός και βασικός σέντερ μπακ Κομπανί.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Απογοήτευση από τον αποκλεισμό από το Γιουρόπα Λιγκ, κόντρα στη Λίβερπουλ, επικρατεί στις τάξεις των ‘’μπέμπηδων’’, που στο πρωτάθλημα προέρχονται από ήττα 1-0 από τη Γουέστ Μπρομ και δύσκολη νίκη με το ίδιο σκορ επί της Γουότφορντ.

Εκτίμηση: Η ψυχολογία είναι αντίθετη στις δυο ομάδες, χαμόγελα στη Σίτυ, γκρίνια και απογοήτευση στη Γιουνάιτεντ. Θα επιλέξω τον άσο στο 1,70 που κρίνεται οριακά αποδεκτός. Αν κάποιος θέλει κάτι πιο safe, υπάρχει και το under στο 1,70, με τη λογική ότι είναι τοπικό ντέρμπι και οι δυο ομάδες δεν βρίσκονται στην τοπ φόρμα τους.

 

Γαλλία:

1349. ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ-ΜΟΝΑΚΟ  22:00

1:1,28  X:4,25  2:8,50

Παρί Σεν Ζερμέν: Από το ‘’εξωγήινο’’ 0-9 με το οποίο ‘’γκρέμισε’’ την έδρα της Τρουά και από την ισοπαλία 0-0 με τη Μονπελιέ έρχονται οι Παριζιάνοι.

Μονακό: Από την ισοπαλία 2-2 με την Ρεμς, εντός έδρας και άλλη μια ισοπαλία με το ίδιο σκορ στην έδρα της Καέν, έρχονται οι Μονεγάσκοι.

Εκτίμηση: Τα τρία απ’ τα πέντε τελευταία παιχνίδια και των δύο είναι over, εκ των οποίων δύο είναι over 3,5 και ένα 9+ γκολ. Αυτό αρκεί για να επιλέξουμε το over στο 1,72.

Τουρκία:

1336. ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ-ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ  20:00

1:3,40  X:3,30  2:1,88

Γαλατάσαραϊ: Από δυο ισοπαλίες μια με 1-1 στην έδρα την Γκεντσλέρμπιρλίγκι και μια με 3-3 εντός έδρας με την Μπασακσεχίρ και αγνοεί τη νίκη εδώ και τρεις αγωνιστικές.

Φενέρμπαχτσε: Η Φενέρ κάνει αυτό που ξέρει, να είναι κυνική, να παίρνει τα αποτελέσματα πάση θυσία, ακόμη και με μισό μηδέν, όπως στο πρόσφατο 1-0 επί της Καϊσέρισπορ, η οποία όμως έπαιζε με δυο παίκτες λιγότερους ως το τέλος όπου δέχτηκε και Τρίτη κόκκινη κάρτα. Ένα παιχνίδι πριν είχε νικήσει εύκολα με 1-3 στην έδρα της Ακίσασπορ.

Εκτίμηση: Το διπλό ‘’κολάζει’’ και παρότι είναι ντέρμπι μίσους και υπάρχει απογοήτευση απ’ τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό, στη ‘’σανακάρια’’ θα το επιλέξω καθώς μου αρέσει το 1,88 και θεωρώ πως έστω και δύσκολα θα έρθει.

 

(ΣτοιχηΜατάκιας) Ιταλία:

1213: Βερόνα – Κάρπι  16:00

1:2,08  X:3,00  2:3,15

Βερόνα: Από εκτός έδρας ισοπαλία προέρχεται η Βερόνα, η οποία αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ ισοφάρισε και πήρε έναν πολύ σημαντικό βαθμό στην προσπάθεια που κάνει για να αποφύγει τον υποβιβασμό. Τα πράγματα πλέον στενεύουν για την Ελλάς και κάθε παιχνίδι είναι τελικός. Στις πέντε τελευταίες αναμετρήσεις της μετρά τρεις ήττες, μία ισοπαλία και μία νίκη ενώ έχει τρία over και τρία 2-3 γκολ.

 

Κάρπι: Η Κάρπι βρίσκεται ακριβώς από πάνω από την αντίπαλο της και θέλει να βγει από την επικίνδυνη ζώνη. Η Κάρπι προέρχεται από σπουδαία νίκη απέναντι στη Φροζινόνε με 2-1, η οποία ήρθε στο 90' χάρις στο γκολ του Ντε Γκουσμάν από το σημείο του πέναλτι. Στα τελευταία πέντε παιχνίδια της έχει τρεις ισοπαλίες, μία νίκη και μία ήττα, ενώ μετρά τρία under!

 

Εκτίμηση: Η Βερόνα πρέπει να κερδίσει, αν θέλει να ελπίζει στην παραμονή, το ίδιο όμως συμβαίνει και με την Κάρπι. Η διαφορά των δύο ομάδων είναι μικρή και ουσιαστικό φαβορί δεν υπάρχει. Αποφεύγοντας τα σημεία, αν και με μια γρήγορη ματιά το Χ φαίνεται πιθανό, το over sto 1,92 μοιάζει η καλύτερη επιλογή, καθώς και οι δύο ομάδες θα κυνηγήσουν το νίκη και θα αφήσουν στην άκρη τις άμυνες.

 

1216: Τορίνο – Γιουβέντους  16:00

1:4,40  X:3,10  2:1,72

Τορίνο: Η Τορίνο προέρχεται από συνεχόμενες σφαλιάρες και προσπαθεί να βρει τον καλό της εαυτό. Την προηγούμενη αγωνιστική ηττήθηκε από την Τζένοα εκτός έδρας (3-2) και παρέμεινε για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι χωρίς νίκη. Στις πέντε τελευταίες αναμετρήσεις της έχει δύο ήττες, ισάριθμες ισοπαλίες και μόλις μία νίκη.

 

Γιουβέντους: Η Γιουβέντους είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση μετά τον αποκλεισμό από τη Μπάγερν Μονάχου και πλέον κοιτάει τις εγχώριες διοργανώσεις. Την προηγούμενη αγωνιστική προσπέρασε το εμπόδιο της επικίνδυνης Σασουόλο, χάρις στο γκολ-ποίημα του Ντιμπάλα στο 36'. Στους πέντε τελευταίους αγώνες η Γιούβε μετρά τρεις νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα από την Ίντερ για το κύπελλο.

 

Εκτίμηση: Η Τορίνο είναι σε κακή κατάσταση, όμως πρέπει να επανέλθει στις νίκες. Η Γιουβέντους είναι κουρασμένη, καθώς αγωνίστικε για 120 λεπτά σε υψηλό ρυθμό απέναντι στη Μπάγερν Μονάχου την Τετάρτη. Με δεδομένη την περσινή νίκη της Τορίνο, αλλά και την κούραση της Γιούβε, θα ποντάρω στον εντυπωσιακό άσο του 4,40.

 

 

Αλέξανδρος Μιχαλακάκος

Φανούρης Ροδίτης