''Ψάρεμα''... στο Γιουρόπα Λιγκ

2018-03-15 08:28

Ημέρα Γιουρόπα Λιγκ σήμερα, για τις ρεβάνς που θα κρίνουν τα εισιτήρια για τη φάση των ‘’8’’ της διοργάνωσης. Ψάξαμε να δούμε τι μπορούμε να… ‘’ψαρέψουμε’’ για να ποντάρουμε και να πάμε ταμείο και ξεχωρίσαμε 5 από τα 8 παιχνίδια, με τα οποία και θα ασχοληθούμε. Πάμε να τα δούμε αναλυτικά :

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΜΟΣΧΑΣ-ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Κωδικός ΟΠΑΠ : 2074

Ώρα διεξαγωγής : 18.00

Γήπεδο: ‘’RSD Arena’’

Πρώτο Ματς: Ατλέτικο Μαδρίτης-Λοκομοτίβ Μόσχας 3-0

Λοκομοτίβ: Σε σχετικά καλή κατάσταση βρίσκεται η ρωσική ομάδα καθώς εντός συνόρων επικράτησε άνετα με 0-2 της Ουράλ. Στο πρώτο ματς παρότι προσπάθησε, εν τέλει υποτάχτηκε στην ποιοτική ανωτερότητα της Ατλέτικο. Από απουσίες οι επιθετικοί Φαρφάν, Άρι και ο βασικός κίπερ, Γκιγέρμε έμειναν εκτός για να προφυλαχθούν, ενώ ο δεξιός μπακ Ιγκνάτιεβ δίνεται αμφίβολος.

Ατλέτικο: Σε εξαιρετική κατάσταση βρίσκεται η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε που διέλυσε την Θέλτα με 3-0 εντός έδρας και στο πρώτο ματς με τους Ρώσους ήταν απόλυτα κυρίαρχη και είναι με το ένα πόδι στους ‘’8’’.

Εκτίμηση: Η πρόκριση έχει κριθεί, ωστόσο εφόσον η Ατλέτικο στο πρωτάθλημα είναι λίγες οι πιθανότητες να ‘’κλέψει’’ τον τίτλο θα επιδιώξει να κρατήσει ένα θετικό μομέντουμ για να διεκδικήσει ότι μπορεί, οπότε δεν θα κάνει αγγαρεία, αλλά ούτε θα φορτσάρει, ενώ η γηπεδούχος θα παίξει χωρίς άγχος. Έτσι, καταλήγουμε στην επιλογή 2-3 γκολ, γύρω στο 1,70.

ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ-ΜΑΡΣΕΪΓ

Κωδικός ΟΠΑΠ: 2076

Ώρα διεξαγωγής: 20.00

Γήπεδο: ‘’Σαν Μαμές’’

Πρώτο ματς: Μαρσέιγ-Μπιλμπάο 3-1

Μπιλμπάο: Από νίκη ψυχολογίας απέναντι στην Λεγανές με 2-0 πέτυχε στο πρωτάθλημα, ενώ στο πρώτο ματς ήταν αναποτελεσματική και δέχτηκε πολλές φάσεις. Δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο στόπερ Ινίγο Μαρτίνεθ, ενώ σταθερά έξω είναι ο εξτρέμ Μουνιαίν.

Μαρσέιγ: Επικράτησε 1-2 δύσκολα της Τουλούζ στο πρωτάθλημα, ενώ στο πρώτο ματς ήταν φανερά καλύτερη επιθετικά και επικράτησε.

Εκτίμηση: Η Αθλέτικ καλείται να ψάξει γκολ και να ρισκάρει και η Μαρσέιγ μπορεί να το εκμεταλλευτεί. Πάμε στο οριακά αποδεκτό, γκολ/γκολ του 1,55.

ΖΕΝΙΤ-ΛΕΙΨΙΑ

Κωδικός ΟΠΑΠ: 2078

Ώρα διεξαγωγής : 20.00

Γήπεδο: ‘’Κρεστόφσκι Στάντιουμ’’

Πρώτο ματς: Λειψία-Ζενίτ 2-1

Ζενίτ: Πάγωσε στο 0-0 στο παιχνίδι στην έδρα της Ροστόφ για το πρωτάθλημα, ενώ στο πρώτο ματς με τους γερμανούς δέχτηκε αρκετές φάσεις και περισσότερο πιέστηκε παρά πίεσε. Αμφίβολος ο βασικός τερματοφύλακας  Λουνιόβ και ο μέσος Κουζιάεβ, ενώ ο Μαμάνα δύσκολα θα παίξει. Θετικό ότι επιστρέφει ο πολύτιμος μέσος Παρέδες.

Λειψία: Στο 0-0 έμεινε και η Λειψία, στο παιχνίδι στην έδρα της Στουτγκάρδης, ενώ στο ματς με την Ζενίτ, είχε την κατοχή και τις περισσότερες φάσεις. Θα ταξιδέψει στη Ρωσία χωρίς απουσίες.

Εκτίμηση: Πάντα δυνατή στη Ρωσία η Ζενίτ που σπάνια δεν σκοράρει εντός, ενώ η Λειψία θα επιχειρήσει να σκοράρει και να τελειώσει την πρόκριση, οπότε το γκολ/γκολ είναι ασφαλές παρότι λογικά χαμηλό στο 1,50.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ-ΛΑΤΣΙΟ

Κωδικός ΟΠΑΠ: 2077

Ώρα διεξαγωγής: 20.00

Γήπεδο: ‘’Ολιμπίσκι’’

Πρώτο ματς: Λάτσιο-Ντιναμό Κιέβου 2-2

Ντιναμό: Η Ντιναμό επικράτησε με 1-0 της Βέρες Ρίβνε εντός έδρας για το πρωτάθλημα και πάει με θετική ψυχολογία στην ευρωπαϊκή ρεβάνς, ενώ και στο πρώτο ματς φάνηκε ότι είναι υπολογίσιμη και μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην Λάτσιο, καθώς διαθέτει ποιότητα. Τιμωρημένος είναι ο βασικός μέσος Γκάρμας, αμφίβολος ο βασικός κεντρικός αμυντικός Χατσερίντι και ανέτοιμος ο βασικός επιθετικός, Μποκανί που ωστόσο αναμένεται να είναι στην αποστολή.

Λάτσιο: Αποτυχημένη έξοδος στην έδρα της κατώτερης ποιοτικά, Κάλιαρι καθώς, το ισόπαλο 2-2 δεν θεωρείται επιτυχία, απέναντι σε κατώτερο αντίπαλο. Στο ματς με την Ντιναμό, στη Ρώμη, αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα σε σχέση με αυτό που θα περίμενε. Το παιχνίδι ήταν σχετικά ισορροπημένο. Τραυματίας ο μπακ-στόπερ Κάσερες, αλλά επιστρέφει ο μπακ-χαφ Μάρουσιτς.

Εκτίμηση: Στο γήπεδο της η Ντιναμό δυσκολεύεται περιέργως και η Λάτσιο θα παραταχθεί με όλα τα ‘’όπλα’’ της, πράγμα που γέρνει την πλάστιγγα της ποιοτικής διαφοράς προς τα δεξιά, συν ότι οι Ρωμαίοι θα θέλουν να αντιδράσουν μετά την ισοπαλία στο πρωτάθλημα. Πάμε με το καλοπληρωμένο διπλό του 1,90.

ΑΡΣΕΝΑΛ-ΜΙΛΑΝ

Κωδικός ΟΠΑΠ: 2082

Ώρα διεξαγωγής: 22.00

Γήπεδο: ‘’Έμιρεϊτς Στάντιουμ’’

Πρώτο ματς: Μίλαν-Άρσεναλ 0-2

Άρσεναλ: Ανέκαμψε και νίκησε εύκολα με 3-0 την Γουότφορντ σε ματς που έγινε και ροτέισον απ’ τον Αρσέν Βενγκέρ. Στο πρώτο ματς με τη Μίλαν, άντεξε στην αρχική πίεση και ήταν πιο αποτελεσματική για να επικρατήσει. Ο επιθετικός Λακαζέτ είναι τραυματίας, ο βασικός επιθετικός  Ομπαμεγιάνγκ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, ο βασικός σέντερ μπακ Μουστάφι θα τσεκαριστέι, ενώ ίσως επιστρέψουν οι Μπεγερίν (βασικός δεξ.μπακ) και Μόνρεαλ (βασικός αρ.μπακ.)

Μίλαν: Με γκολ στις καθυστερήσεις κέρδισε στην έδρα της Τζένοα με 1-0 για το πρωτάθλημα και με τον τρόπο που ήρθε η νίκη δίνει μεγάλη ψυχολογική ώθηση. Στο πρώτο ματς με τους ‘’κανονιέρηδες’’ ήταν απελπιστικά άστοχη.

Εκτίμηση: Η Μίλαν θέλει δύο γκολ τουλάχιστον για να ελπίζει και θα μπει φουριόζα, αν σκοράρει, θα αρχίσει πάλι δυσαρέσκεια στον κόσμο της Άρσεναλ η οποία έχει και σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της. Συνεπώς, η διπλή ευκαιρία στο Χ2 είναι μια έξυπνη επιλογή και δη στο 1,70.

Σύνοψη επιλογών:

Λοκομοτίβ Μόσχας-Ατλέτικο Μαδρίτης  2-3 γκολ (1,70)

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Μαρσέιγ  G/G (1,55)

Ζενίτ-Λειψία G/G (1,50)

Ντιναμό Κιέβου-Λάτσιο 2  (1,90)

Άρσεναλ-Μίλαν  Χ2 Διπλή ευκαιρία (1,70)

 

Αλέξανδρος Μιχαλακάκος